ONS welzijn zoekt vrijwilligers die mondkapjes willen naaien

BERNHEZE - De mondkapjes zijn vanaf 1 juni verplicht in het openbaar vervoer. Het zijn dus geen 'officiële' mondkapjes zoals ze worden gebruikt in ziekenhuizen. De mondkapjes zijn dan ook niet getest. De kapjes zijn voor extra bescherming van de drager en zijn of haar omgeving. Ook kunnen ze worden gebruikt door vrijwilligers van ONS welzijn. 

Het mondkapje bestaat uit twee laagjes katoen. Die worden aan elkaar gestikt, waarbij de onderkant wordt opengelaten. Tussen de laagjes wordt elke keer opnieuw een uitneembaar stukje katoen (zit bij het patroon) of een velletje keukenrol of papieren zakdoekje aangebracht.

Voor het naaien van de mondkapjes stellen wij een patroon en katoen beschikbaar. Gemiddeld kost het een kwartier tot twintig minuten om één mondkapje te maken. Mocht je problemen ondervinden, dan is het mogelijk dat er een vrijwilliger online met jou meekijkt. De katoenen mondkapjes kunnen worden gewassen op 60 graden. Na aanraken van het kapje steeds onmiddellijk de handen zorgvuldig met water en zeep gedurende minstens 20 seconden wassen.

Indien je mee wil doen, dan wordt er bij jou aan de deur een plastic tas gehangen met daarin het patroon en diverse katoenen stofjes. De mondkapjes kunnen ook weer bij jou thuis op dezelfde manier worden opgehaald. 

De mondkapjes worden daarna verstrekt via ONS welzijn Bernheze, locatie CC De Pas in Heesch. je kunt jezelf aanmelden: Nol Braks van ONS welzijn, tel:06-10420929

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl