Thema bijeenkomst 'Ik de Coach', met  leiders en trainers van Avesteyn en Heeswijk 

HEESWIJK-DINTHER - Woensdag 31 januari vond een thema bijeenkomst  plaats met medewerking van Marcel van Herpen en Bjorn van der Doelen. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door de voetbalverenigingen Avesteyn en Heeswijk in de kantine van eerstgenoemde. Dit initiatief vloeit voort uit de samenwerking tussen beide verenigingen en was bestemd voor alle vrijwilligers van beide clubs. Onder de kleine 100 aanwezigen waren diverse belangstellenden waaronder leden van korfbalclub  Altior. 

De avond stond in het teken van inzichten m.b.t. sportende kinderen en hoe je als coach een kind kan begrijpen.  Voorvallen en situaties  als omgaan met “lastige kinderen” en “lastige ouders “ werden met mooie praktijkvoorbeelden weer gegeven middels herkenbare situaties.

Leuke en minder leuke herinneringen van je zelf vroeger als kind naar leraar of coach toe zijn bepalend voor je geweest. Wat voor indruk heeft dat op je gemaakt? Dat is natuurlijk voor iedereen anders.  Kinderen willen weten wie je bent en hebben behoefte aan duidelijkheid. Voorbeeldfunctie van jou als leider, trainer is bepalend. Open staan voor diverse persoonlijkheden, want niet iedereen is hetzelfde. Schep duidelijkheid en vraag het ze. Kinderen willen geen gedoe.  Creëer een omgeving binnen de vereniging waar problemen bespreekbaar kunnen worden gemaakt. Zoek naar oplossingen. Geef spelertjes aandacht en vertrouwen. Elk kind wil zich begrepen en gewaardeerd voelen.

Deze geweldig leerzame avond werd ook mede ondersteund door Bjorn van de Doelen die samen met  Marcel door zijn jeugdperiode liep.  De opgedane ervaringen thuis en met  trainers, begeleiders en personen met wie hij in zijn leven  te maken heeft gehad.   Als ex-prof voetballer van o.a. PSV  gaf Björn met veel anekdotes aan wat hij in teamsport verband heeft meegemaakt. Het waren veel  situaties die voor iedereen op zijn eigen manier herkenbaar waren.

Reacties van de vele aanwezigen waren: “leerzaam” en “genoten”. Dit is een bijdrage om onze vrijwilligers te stimuleren en te motiveren om onze jeugdleden op een juiste manier te begeleiden  en plezier te geven.

Bedankt Marcel en Bjorn voor deze  intressante en leerzame avond.

Namens de samenwerkende verenigingen,
Avesteyn en Heeswijk       

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl