KBO-belastinginvulhulp Heeswijk-Dinther vult 100.000ste formulier in

HEESWIJK-DINTHER - Woensdag 7 maart om 15.00 uur was een feestelijk moment voor de heer en mevrouw Mikkers uit Heeswijk-Dinther én voor hun KBO-belastinginvulhulp Gerrit van den Berg. “Van alle KBO-leden die gebruik maken van onze belastingservice, is uw zojuist gedane aangifte de 100.000ste in vijf jaar. Dat willen we graag met u vieren!”, zo deelden Cor Verberk en Willy van der Steijn, voorzitters van respectievelijk KBO Heeswijk en KBO Dinther, mede onder uitreiking van een attentie. 

De heer en mevrouw Mikkers zijn erg blij dat ze van deze service vanuit hun eigen KBO-Afdeling gebruik kunnen maken. “Vorig jaar was er een probleempje dat we zelf niet gezien zouden hebben, maar Gerrit heeft dat voor ons opgelost”, zo vertelt de heer Mikkers. “Het is écht waardevol, ook omdat wij zelf helemaal niet handig zijn op de computer, en tegenwoordig kan alles alleen nog maar digitaal. Fijn dat de KBO ons hiermee kan ondersteunen”. 

Ook Gerrit van den Berg, belastinginvulhulp, is aangenaam verrast. “Ik denk dat we met alle belastinginvulhulpen in Brabant inderdaad heel veel mensen blij maken. De komende weken wordt weer een drukke periode voor ons”. Hij licht nog toe dat het aantal vragen dat zijn ‘klanten’ hebben de laatste jaren alleen maar is toegenomen. 

De belastingservice voor senioren in Noord-Brabant is een unieke vrijwillige dienstverlening aan senioren die AOW-gerechtigd zijn en een laag inkomen hebben. Jaarlijks gaan meer dan 550 belastinginvulhulpen van seniorenverenigingen KBO, PCOB en PVGE in Noord-Brabant op pad om ouderen te helpen met hun belastingaangifte en het aanvragen van hun huur- of zorgtoeslag. Gezamenlijk verwerken deze belastinginvulhulpen zo’n 20.000 aangiften inkomstenbelasting op jaarbasis. De jaarlijkse belastingaangifte is voor veel mensen een opgave. Voor mensen die minder digitaal vaardig zijn én weinig kennis van de inkomstenbelasting hebben, is dit een dubbele opgave. Om deze reden zijn de seniorenverenigingen in Brabant aan het begin van deze eeuw met deze service gestart.

De belastingservice wordt soms verleend op een centrale plaats in een wijk of dorp die voor ouderen toegankelijk is. In dit geval in het CC Servaes in Heeswijk-Dinther. In de meeste gevallen komt de belastinginvulhulp echter bij de ouderen aan huis. 

Om te waarborgen dat de vrijwillige invulhulpen op deskundige wijze en overeenkomstig de richtlijnen van de belastingdienst aangifte doen, worden ze jaarlijks door belastingexperts bijgeschoold. Dit wordt georganiseerd door de seniorenverenigingen. 

Voor informatie over hulp bij de belastingaangifte kan men terecht bij de lokale seniorenverenigingen van KBO-Brabant, PVGE en PCOB.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl