Nico van de Ven, Ridder in de Orde van de Heilige Sebastianus van Europa

HEESWIJK-DINTHER - Aartshertog Karel van Habsburg is de zoon van Otto van Habsburg-Lotharingen. Hij is een kleinzoon van de laatste Oostenrijkse keizer en daarbij Grootmeester van de Ridderorde van de Heilige Sebastianus van Europa. Deze Orde is verweven in de (EGS) Europese Gemeenschap van Historische Schuttersgilden.

Nico van de Ven ontving van hem het ridderschap met de bijbehorende onderscheiding en oorkonde voor zijn vele verdiensten. Nico is al jaren voorzitter van de SAT-commissie van de gilden van Kring Maasland en voorzitter van de SAT-commissie van de Noordbrabantse Federatie van Schuttersgilden (NBFS) waarbij 204 gilden zijn aangesloten. SAT-commissie staat voor Studie, Archief en Tentoonstelling.

Al verschillende jaren werkt Nico als voorzitter in beide commissies. Hij jureert op tal van gildedagen door heel het land en zelfs nog tot in Belgie toe. De hoofdliedendagen op het provinciehuis in Den Bosch hiervan is hij de medeorgansator en verzet hierin veel werk. Nico is daarbuiten nog hulpkoster in de Sint Jan en hier in Heeswijk-Dinther op de Laverhof. Een veelzijdig man die geprezen wordt in het archiveren en het ontwikkelen van studies in het gildewezen en het organiseren van tentoonstellingen.

Wij als Sint-Willebrordusgilde Heeswijk zijn trots op Nico onze archivaris en feliciteren hem bij deze met deze hoogstaande onderscheiding en ridderschap.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl