Korloo 1 overklast Merselo

HEESWIJK-DINTHER - Na een goede wedstrijd tegen Neca hadden de dames ook de carnaval achter zich gelaten. Door omstandigheden was de opkomst donderdag bij de training minimaal waardoor er geen wedstrijdvoorbereiding was geweest. In de evaluatie formulieren van vorige wedstrijd tegen Merselo wisten de dames wat ze konden verwachtten. De vorige wedstrijd was Korloo niet scherp begonnen en had ook met 10-15 verloren. Dit mocht vandaag niet weer gebeuren!

Op deze druilerige zondag 10 maart begon voor Korloo de belangrijke uitwedstrijd tegen Merselo. Met nog drie wedstrijden op het programma was het vandaag een must om punten te pakken. De dames moeten laten zien dat ze thuis horen in de bovenste regionen in deze 2e klasse. Omdat Merselo in de 2e aanval al meteen een strafworp wist te forceren en deze wist te verzilveren was de  trend gezet voor een pittige wedstrijd. Het was duidelijk dat de punten niet zonder slag of stoot kado zouden krijgen. De dames moesten scherp blijven zodat ze niet met het hoge tempo van de tegenstander meegingen. Dit bleek lastig in de beginfase van de wedstrijd. Na 5 minuten wist Korloo de gelijke stand op het scorebord te zetten. Mooie kansen werden gecreëerd en de afronding zorgde voor een 1-3 voorsprong. Na 25 minuten stond er een 3-7 op het scorebord. Door veel druk en fysiek spel probeerde Merselo terug in de wedstrijd te komen. Nadat Merselo in de laatste minuut nog een afstandschot binnenschoot was het toch Korloo die in de laatste 10 seconde van de 1e helft het laatste doelpunt maakte. Ruststand 4-8.

Dat er gewonnen moest worden vandaag was duidelijk maar de dames wilden ook met een goed gevoel het veld verlaten. Conclusie: er moest in de 2e helft nog een tandje bijgezet worden en vooral scherp blijven. Anders dan de dipjes die wel eens voorkwamen in het begin van de 2e helft, dwong Korloo het nu goed af. De eerste aanval leverde direct een doelpunt op waarna de voorsprong verder werd uitgebouwd naar 6-13. De scherpte bleef en iedereen vervulde haar taak naar behoren. Merselo kon in deze fase niet meer volgen. Vervolgens deelde Korloo de genadeklap uit en pakte ze een voorsprong van 6-16. Merselo en Korloo konden beide in de eindfase nog een keer tot scoren komen maar de punten waren voor Korloo. De dames bekleden nu de 3e plaats op de ranglijst. Eindstand Merselo-Korloo: 7-17

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl