Uurtje klassiek

Aanstaande zondag geven de gerenommeerde musici Jelte Althuis (basklarinet en bassethoorn) en Henny Helkens (orgel) een concert in Heeswijk-Dinther. Het concert is onderdeel van de klassieke kamermuziekserie in zorginstelling Laverhof, het ‘Uurtje Klassiek’. De aanvang is 15.00 uur, er is geen pauze en de toegang is een vrijwillige bijdrage. Het concert vindt plaats in de inpandige kapel. 

Jelte Althuis studeerde klarinet en basklarinet aan het Conservatorium in Amsterdam. Voor beide instrumenten behaalde hij het diploma Uitvoerend Musicus, basklarinet zelfs met onderscheiding. Jelte speelt regelmatig in de grote orkesten van Nederland, maar de meeste tijd is hij geoccupeerd met het vermaarde rietkwintet Calefax. Als basklarinettist van dit ensemble reist hij de hele wereld
rond. Jelte arrangeert ook voor het ensemble en voor zichzelf als basklarinettist. Henny Helkens is een multimusicus. Hij studeerde orgel (Uitvoerend Musicus), koordirectie, kerkmuziek én beiaard (Uitvoerend Musicus). Hij studeerde in Amsterdam waar hij nu docent is.

Henny is cantor-organist van de Oude Kerk te Rijswijk en beiaardier van de St. Agathakerk in Beverwijk. Daarnaast componeert hij en treedt hij regelmatig als solist-organist op. Henny heeft een CD uitgebracht met Psalmen uit de 18de eeuw. Het Uurtje Klassiek gaat haar 58ste editie in, maar dit is de eerste keer dat het mooie intieme pijporgel van de kapel zal klinken. Ook de basklarinet en de bassethoorn (beide lagerklinkende leden van de klarinettenfamilie) zijn nieuw voor het Uurtje Klassiek.

Een interessant concert met laagte op grote hoogte!

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl