Mobiele Hulpbrigade HDL Corona-crisis

HEESWIJK-DINTHER-LOOSBROEK - Ten tijde van het corona-virus waarin sociale contacten minimaal zijn en de hulp en ondersteuning thuis van Laverhof of een andere zorgorganisatie, zo min mogelijk bij je geboden wordt, om besmettingen te voorkomen, willen we diensten via de mobiele hulpbrigade HDL aanbieden. 

Een aantal zaken moeten toch gewoon doorgaan; zoveel als mogelijk probeer je dit met uw familie te regelen, maar als dit niet lukt, staat de mobiele hulpbrigade voor je klaar.

Voorbeelden van hulp: Het smeren van een boterham tussen de middag, medicijnen ophalen bij de apotheek, je hond uitlaten, de huishoudelijke hulp hoeft niet te komen, maar wie kan mijn bed verschonen, even de was aanzetten/ophangen, de afwas doen, de vuilcontainer aan de straat zetten of gewoon een praatje.

Voor dit soort praktische zaken kun je de mobiele hulpbrigade bellen. Gedurende de komende weken kun je gebruik maken van de diensten van de mobiele hulpbrigade. Schroom niet om te bellen en te vragen of de vrijwilligers iets voor je kunnen betekenen! Twijfel je over jouw vraag, bel dan en overleg met een van de vrijwilligers coördinatoren van de mobiele hulpbrigade.

Telefoonnummer van de mobiele hulpbrigade: 06-82696134. Te bereiken iedere werkdag van 9.30 tot 17.00 uur.

Wil je vrijwilliger worden om diensten uit te voeren die bij de coördinatoren binnen komen? Mail dan naar; sanne.kivits@laverhof.nl, we zijn nog op zoek naar: 

* Telefoondienst – 1 dagdeel de hulpbrigade telefoon beantwoorden en vragen doorzetten
* Boodschappers – mensen die boodschappen doen en bij mensen in nood thuis afzetten
* Klusjesmensen – bij mensen in nood een lamp vervangen of container buiten zetten
* Een praatje te maken bij mensen die het nodig hebben

De Mobiele hulpbrigade HDL is een samenwerking van de Zonnebloem, het Lichtpunt, KBO Heeswijk & Dinther, SamenSterk en Stichting Laverhof – locatie Cunera/De Bongerd                                

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl