Loosbroekse-korfbalsters winnen in moeizame wedstrijd

LOOSBROEK - Voor de korfbalsters van Korloo 1 stond op zondag 2 juni de voorlaatste veldwedstrijd op het programma. De wedstrijd werd gespeeld tegen ROKA 1 in Beesel. De eindstand werd 8-10.

Beide ploegen begonnen niet heel fel aan de wedstrijd. Het was warm en het was een lange rit naar Beesel en ook weer wennen aan de grasmat. Het was Korloo dat pas na een minuut of vijf op een 0-1 voorsprong kwam, maar Roka trok de stand al snel weer gelijk. Na de vakwissel was het Korloo dat met een afstandschot weer de voorsprong pakte. Korloo bleef in deze fase de mooiste kansen missen. Door het niet afmaken van de kansen kroop Roka weer dichterbij en pakte zelfs weer de voorsprong 3-2. Korloo stond gelukkig aardig goed te verdedigen hierdoor kreeg de aanval de tijd om de gelijkmaker binnen schieten en weer op voorsprong komen 3-4. Het ging maar moeizaam bij Korloo; de schoten bleven maar richting missen hoe vaak dat er ook geschoten werd en ook de warmte speelde een rol. Roka profiteerde hier weer van en kon weer bijkomen, 4-4. Weer moest Korloo alle zeilen bijzetten om een doelpunt te maken, het wilde maar niet lopen. Toch viel er een schot in voor Korloo maarvoor het rustsignaal kon Roka weer de gelijkmaker binnenschieten, 5-5.

Het was een dramatische eerste helft. Tijdens de bespreking in de rust was het bij iedereen duidelijk dat we op deze manier geen aanspraak konden maken op de twee punten. We moesten ons belonen; er waren kansen genoeg. De neuzen de zelfde kant op, schouders eronder en gas erop.

Na rust was het duidelijk te zien dat iedereen op scherp stond en dat de meiden voor elkaar wilde werken. Met veel inspanning lukte het Korloo om de wedstrijd een draaiing te geven en kon Korloo de voorsprong pakken en deze uitbreiden, al ging het nog steeds moeizaam. Halverwege de tweede helft had Korloo weer grip op de tegenstander en de voorsprong bedroeg 5-9. Het was Roka met twee afstandschoten die zorgde dat de voorsprong weer was gehalveerd, 7-9. Met nog zo’n vijf minuten op het scorebord bleef het een wedstrijd.In de laatste minuut was het verschil weer een doelpunt, 8-9. Gelukkig was er Sophie van de B-jeugd van Korloo die met een mooie doorloopbal de einduitslag 8-10 neerzette.

Zondag 16 Juni speelt Korloo 1 de laatste wedstrijd van de buitencompetitie om 13.00 uur in Loosbroek. Wij vragen je: kom deze meiden aanmoedigen. Korloo 1 staat op een gedeelde eerste plaats en ze kunnen alle support gebruiken.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl