Informatieavond TAP: Leven in armoede

BERNHEZE - Leven in armoede, hier, dat is toch niet van deze tijd? Jawel dus. Leven in armoede, in onze eigen omgeving is juist iets van deze tijd. En daarom niet iets om je voor te schamen.

De economische crisis is de grootste veroorzaker van mensen met financiële problemen. ZZP-ers die hun facturen niet betaald kregen en omvielen. Mensen die machteloos moesten toezien hoe hun bedrijven werden meegesleurd in de neerwaartse spiraal en failliet werdenverklaard. Huizen die moesten worden verkocht. Gezinnen die in de schuldsanering kwamen. Schrijnende verhalen. En hoe begrijpelijk hun situatie ook is: toch is er de schaamte en de trots. 

Het bespreken van het onderwerp Armoede, niet rond kunnen komen, zit nog steeds in de taboesfeer. En zo rollen mensen met financiële problemen van het ene probleem in het andere. Er zijn instanties en organisaties die hulp bieden, zoals het Maatschappelijk Ondersteuningsfonds Bernheze. Maar niet iedereen weet die mogelijkheden te vinden, en ook niet iedereen wil die hulp aanvaarden. Want hulp betekent gezichtsverlies. En dat kan anders, vinden initiatiefnemers van TAP (Team Armoede Preventie) Bernheze. Als ervaringsdeskundigen weten zij waarover ze praten. Ze snappen hoe mensen zich voelen, begrijpen de emotionele hobbels. Juist daarom startten zij TAP. Met dit initiatief willen zij een soort wegwijzer vormen en verschillende initiatieven aan elkaar koppelen. Want wat is er allemaal al, waar lopen mensen tegenaan, waar is behoefte aan? Om die antwoorden boven tafel te krijgen organiseert TAP een brainstormavond voor iedereen die wil meedenken over deze materie. We presenteren onze eigen ideeën en zijn op zoek naar versterking van ervaringsdeskundigen die mee willen DOEN! 

Denk mee!
Ben je vrijwilliger of medewerker van een basisschool, vereniging, praktijk of sta je op een andere manier midden in de maatschappij? Zit jij zelf of iemand in je omgeving in een financieel lastige situatie? Voel je welkom om met ons mee te denken hoe we elkaar kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan het bij elkaar brengen van voetbalschoenen waar kinderen zijn uitgegroeid en die andere kinderen weer kunnen gebruiken. Of een gezamenlijke verkleedkist die geleend kan worden voor verjaardagsfeestjes. We zijn op zoek naar dit soort ideeën die mensen wat meer lucht geven. Meedenken? Graag, je bent van harte welkom! Meld je voor vrijdag 15 september aan via tapbernheze@gmail.com. Of anoniem via ONS Welzijn/Sociaal Team, Femke Prince: 06 143 42 428 (werkdagen ma, di en do). Graag tot dan, wij zorgen dat de koffie en thee klaarstaan! 

Wat: Informatieavond TAP
Wanneer: Donderdag 21 september
Waar: Bibliotheek Heesch, De Misse 2

Programma
19.00 uur: Inloop
19.15 uur: Voorwoord wethouder Rein van Moorselaar
19.20 uur: Toelichting TAP
19.45 uur: Pauze
20.00 uur: Brainstormsessie
20.30 uur: Einde bijeenkomst

 Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl