Bedaf Loppet; een unieke langlaufwedstrijd

BEDAF - Een achtervolgings race op het zand van de Bedafse Bergen werd ingezet na een uitputtende tijdrit op de kunststofloipes van langlaufvereniging Bedaf. Langlaufers uit heel Nederland verzamelden zich voor een unieke langlaufwedstrijd en wel op de Bedafse Bergen. Dankzij de flinke regenbui gleed het zand optimaal.  

Ruim 40 langlaufers zweepten elkaar op tot grote prestaties om een goede tijd neer te zetten. Het parcour van 850 meter met daarin 3 flinke hellingen en afdalingen was het strijd toneel. De jeugd kwam het eerst aan start voor 1 ronde, de wedstrijd was een nek aan nek race.

De 11 jarige Udenaar Lukas Jacobs heeft hierbij de eerste prijs in de wacht gesleept. Louise Ittmann van Vasa Sport 2e en Antonio Cana ook lid van Bedaf werd 3e. Wij zijn erg trots op onze aanstormende langlauftalenten. De wedstrijdlanglaufers moesten deze ronde 4 keer doen. Bij de heren nam al snel een langlaufer een flinke voorsprong. De achtervolging werd  ingezet en er werd een kopgroep gevormd. 

In zeer hoog tempo werden de zandheuvels beklommen en in vliegende vaart afgedaald, met een spoor van opstuivend zand. De laatste ronde werd gelopen al zwoegend door het zware zand. Na de 3e ronde was het duidelijk, dat ondanks de pogingen van de atleten om de kopgroep in stand te houden, het niet ging lukken. NK langlaufkampioen Machiel Itmann, van Vasa sport uit Hilversum, ging als 1e over de finish. 2e werd Bedaflid Peter Aarden uit Oosterhout en 3e Mark Krijnen van de Stichtse langlaufvereniging. 

Ook bij de dames was er een flinke strijd los gebarsten, onze eigen dames waren er op gebrand om op eigen terrein een podiumplaats te behalen maar er waren geduchte tegenstanders aan de start verschenen. De gedoodverfde winnares, was geblesseerd uit de race gestapt en zorgde voor een forse wijziging in de mogelijkheden. Nog feller werd er ingezet op een mooie tijd en zo werd ons eigen Bedaflid Katja Kleinveld uit Gemonde 1e, Tosca de Wit van Langlaufvereniging Gouda 2e en Maxime Brands van NordicSports4All 3e.  

Ook bij de recreanten werd er flink gestreden om een podiumplaats. Bij de dames wisten er maar liefst 3 leden van langlaufvereniging Bedaf het gehele podium te bestrijken; Gonny Dekker 1e, Anca Veldpaus 2e en Tineke Robijns 3e. Bij de heren was het ook weer een flinke nek aan nek race en hebben 2 Bedafleden; Jean Pierre le Blon uit Temse België de 1e en Jos van Amstel uit Son de 2e plek behaald, Maurice Strubel van Troll Nordic Sports werd 3 e

Na  het eremetaal in ontvangst te hebben genomen genoten alle deelnemers van een welverdiende pasta party, om alle verbrande koolhydraten weer aan te vullen.

Tevreden over deze originele en unieke wedstrijd op de kunststofloipe en het zand, kijken de sporters toch reikhalzend uit naar de sneeuw en het NK langlauf, dat in januari in Sant Ulrich am Pillersee, Oostenrijk word gehouden. Informatie en wedstrijduitslagen: www.bedaf.nu

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl