Sportman, vrouw, ploeg en vrijwilliger 2017 van Bernheze

Bernheze - Zondagmiddag in Loosbroek werden alle sportkampioenen gehuldigd. En nadat alle kampioenen een medaille ontvingen werden de sportman, vrouw, ploeg en vrijwilliger 2017 van Bernheze gekozen.

Sportvrijwilliger jeugd
Twan van den Elsen van RKSV Avesteyn uit Heeswijk-Dinther 

Twan is sinds 2008 lid van de Technische Jeugdcommissie. In die hoedanigheid is hij veel jaren verantwoordelijk geweest voor de mini-, E- en F-pupillen (tegenwoordig JO7, 8 en 9). Sinds dit seizoen is Twan algemeen coördinator en daarmee medeverantwoordelijk voor alle jeugdteams.

Daarnaast zijn onder zijn verantwoordelijkheid de F-pupillen twee keer in de week gaan trainen en heeft hij voor deze jonge spelers een circuit trainingssysteem opgezet. Tot vandaag is hij nog steeds een van de kartrekkers van deze trainingsvorm. Ook voor andere leeftijden ontwikkelt Twan trainingsvormen. Met Twan als coördinator is Avesteyn een aantal jaren geleden begonnen met mini-pupillen, spelers vanaf 5 jaar. Daarvoor was 6-jaar de minimumleeftijd bij Avesteyn. 

Twan werft en begeleidt oudere jeugdspelers die bijvoorbeeld vanwege een maatschappelijke stage of uit belangstelling training willen geven aan de jongste jeugdspelers. Voor een voetbalclub een zeer belangrijke ontwikkeling voor het op peil houden van aantallen trainers en het niveau van trainers. Onder begeleiding van Twan zijn de laatste jaren veel jongens van 14, 15 en 16 jaar trainer geworden van hun jongere clubgenoten. We zien hier veel enthousiasme. 

Tot slot is Twan vanaf 2007 leider en trainer van verschillende jeugdteams geweest en ook dit seizoen heeft hij die taak weer op zich genomen. Ondanks zijn taken bij Avesteyn en zijn drukke baan is hij vanaf het begin intensief betrokken geweest bij het team van zijn zoon Lars. 

Sportman 2017
Pepijn Strik uit Heeswijk-Dinther van Schietsportvereniging Hedilo. 14 jaar
Nederlands kampioen schieten met luchtgeweer

Pepijn kan onder hoge druk presteren. Nadat hij eerst alle districtswedstrijden had gewonnen, ging hij in de finale op dezelfde manier verder. Onder hoge druk in de finale een 10 schieten is al moeilijk, maar om er net zoals Pepijn 18 van de 20 schieten is heel bijzonder. Daarom was hij ook terecht de winnaar van deze door de KNSA georganiseerde landelijke finale van de jeugdcompetitie.

Verder is hij heel goed in het enthousiasmeren van andere jeugdleden.

Sportvrouw 2017
Roos van den Akker uit Heesch, kunstschaatsen
Geselecteerd voor de Nederlandse kampioenschappen.

Roos zit vanaf haar 4e jaar onder kunstschaatsen. Ze schaatst bij de Bossche Kunstrij Vereniging (BKV) uit Den Bosch (in het Sportiom). De laatste 3 jaar schaatst Roos bij de VTO groep in Den Bosch. VTO staat voor Vereniging voor Talentontwikkeling Kunstrijden. De KNSB en BKV hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Daarmee is Den Bosch een Vereniging die extra inzet kan doen om de talenten verder te brengen. Dat betekent extra uren ijstraining, maar ook bijvoorbeeld begeleiding door een sportfysio. 

Het VTO-programma houdt in dat Roos vijf of zes dagen per week ijs- en off-ice training heeft. Dat betekent veel schaatsuren, en ook balletlessen, danslessen en core-training voor de spieren. 

Sinds twee jaar heeft Roos een zogenaamde Loot-status van NOC-NSF en zit ze in de brugklas op de Loot school Rodenborch in Rosmalen. Kinderen met deze status krijgen een speciale behandeling; zo worden de lesroosters en het huiswerk afgestemd op hun trainingen, wedstrijden of buitenlandse reizen. 

Roos heeft 2 keer meegedaan met de Nederlands kampioenschappen. In 2016 werd ze 2e in de klasse Mini’s, en vorig jaar werd ze 3e in de Pre-Basic-Novice klasse. Ze heeft ook al een paar keer internationale wedstrijden mogen rijden, met als hoogtepunt de ISU wedstrijd in Zagreb. Roos heeft zich dit seizoen weten te plaatsen voor het Nederlands kampioenschap. Die zijn op 22-25 februari 2018 in Den Haag. Het allerbelangrijkste is dat Roos met heel veel plezier haar sport beoefent. Ze is ruim 20 uur in de week met het kunstschaatsen bezig, dat doe je natuurlijk alleen als je het echt leuk vindt. Ze heeft gelukkig ook nog tijd voor vriendinnen, zowel op de ijsbaan als thuis. Ook op school gaat alles goed, want dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. 

Roos is nu 12 jaar, en hoopt stilletjes dat ze over 4 jaar op de olympische spelen in Peking Nederland mag vertegenwoordigen. Of dat lukt? Het zou mooi zijn, maar elke dag met plezier naar de ijsbaan blijven gaan, daar gaat het natuurlijk om! 

Sportploeg 2017
Team MO19-1 van de Vorstenbossche Boys

In het voorjaar heeft dit team alles gewonnen, maar de laatste wedstrijd tegen kampioenskandidaat Mulo moest er minimaal gelijk gespeeld worden. Het was bloedheet zaterdag 27 mei en de wedstrijd was een echte wedstrijd, 0-1 achter, 2-1 voor, 3-1 voor 3-4 achter, 4-4, 4-5 achter met nog 10 minuten te gaan. Uiteindelijk werd de 5-5 gemaakt en niet veel later waren de Vorstenbossche meiden Kampioen. Goed blijven knokken als echte kampioenen.

Deze meiden hebben ook nog de finale bereikt van de Beker in Schijndel, maar die helaas verloren.

Maar bovenal is dit team een echte sportploeg van het jaar omdat het  echt een groep is die het onderste uit de kan haalt om doelen te bereiken, een groep die altijd aanwezig is bij trainingen of spelletjes binnen de club. Daarnaast hebben deze meiden respect voor de tegenstanders en zijn ze erg sportief.

Foto's volgen later 

 

           

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl