Opening Dementheek Bernheze

BERNHEZE - Op vrijdag 18 januari is de aftrap van de Bernhezer Dementheek. De officiële opening wordt verricht door wethouder Rein van Moorselaar. Voorafgaand is er een feestelijk programma dat om 10.30 uur begint. De bijeenkomst is in de bibliotheek van Heesch aan De Misse 2, waar ook de Heesche Dementheek is ondergebracht.

De dementheek is een informatiepunt in de bibliotheken in Bernheze waar materialen en informatie te vinden zijn voor en over mensen met dementie. De Dementheek is er speciaal voor volwassenen met geheugenproblemen, voor mensen met (beginnende) dementie die thuis wonen en voor mensen met dementie die in zorginstellingen wonen. Daarnaast biedt de Dementheek ondersteuning aan mantelzorgers, vrijwilligers en beroepskrachten die werken met en voor mensen met dementie. Er zijn diverse materialen te leen, zoals spellen, films, boeken over vroeger, informatieve boeken, herinneringskoffers en romans over dementie.

Belangstellenden zijn welkom om de start van de Dementheek tot een feestelijk geheel te maken. De koffie staat klaar en besloten wordt met feestelijk gebak. Naast de officiële opening, zullen de Werkgroep Dementievriendelijk Bernheze, De Bibliotheek, de Heemkundekringen en Alzheimer Nederland toelichten hoe ze samen de Dementheek gestalte hebben gegeven.

De Dementheek wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Bernheze, de bibliotheek Bernheze, de werkgroep Dementievriendelijk Bernheze, Alzheimer Nederland, ONS welzijn en de heemkundekringen De Elf Rotten, De Wojstap en De Nistelvorst.

De Dementheek is geopend tijdens de openingsuren van de bibliotheken in Bernheze.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl