Mijn geheugen laat mij in de steek….is er sprake van 'dementie'?

BERNHEZE - Donderdag 31 januari: infomiddag (aanvang: 14.00 uur) en infoavond (aanvang: 19.30 uur) in CC De Pas te Heesch over Dementie. De werkgroep Dementie Vriendelijk Bernheze, de Stichting Gezondheidsvoorlichting Heesch en de werkgroep WMO koffiemiddagen organiseren gezamenlijk deze themabijeenkomsten in samenwerking met Alzheimer Nederland.

We hebben ervoor gekozen om een middag en een avond te organiseren, opdat zoveel mogelijk belangstellenden naar deze informatiebijeenkomst kunnen komen. Steeds meer mensen krijgen immers te maken met een vorm van dementie. Je vader of moeder, je buur, je vriend. Iedereen kan ermee te maken krijgen. Een op de vijf mensen krijgt een vorm van dementie. Omdat we steeds ouder worden stijgt dit aantal. Daarnaast  moeten ouderen steeds langer zelfstandig thuis blijven wonen. Informatie over en aandacht voor het onderwerp 'dementie' is dus erg belangrijk. Kennis vergroten over dementie en inzicht in de ziekte kunnen bijdragen aan meer begrip en aandacht voor betrokkenen en hun mantelzorgers/naasten.

In Bernheze willen we een gemeente zijn waar mensen met dementie zolang mogelijk zelfstandig kunnen wonen en kunnen blijven meedoen.

Alice Liedenbaum van Alzheimer Nederland afd. Oss-Uden-Meierijstad laat met praktische voorbeelden zien wat het verschil is tussen vergeetachtigheid en dementie, op welke signalen je kunt letten, welke vormen van dementie er zijn en zij geeft tips hoe om te gaan met iemand met dementie. Tevens is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

Medewerkers van Dementie Vriendelijk Bernheze zijn aanwezig. Daarnaast zijn medewerkers van de bibliotheek Heesch aanwezig om informatie te geven over de DEMENTHEEK die op 18 januari in de bibliotheek geopend wordt.

De toegang is gratis, de koffie staat klaar.

Je bent van harte welkom! Aanmelden is niet nodig, wil je meer informatie bel dan 06-49962574 (Dementie Vriendelijk Bernheze).

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl