Jos van Empel uit Heeswijk-Dinther ontvangt koninklijke onderscheiding

HEESWIJK-DINTHER - De heer Jos van Empel ontving deze ochtend uit handen van locoburgemeester Van Boekel de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde tijdens het afscheid van de heer Van Empel als bestuurslid van de Stichting Meierijsche Museumboerderij. 

Vanaf 2005 is de heer Van Empel bestuurder en hoofd technische zaken bij de Meierijsche Museumboerderij, een rijkserkend educatief museumboerderij in Heeswijk-Dinther, werkend met alleen vrijwilligers. Hij stuurde onder andere de onderhoudsgroep ‘onderhoud rijksmonument en bijgebouwen, hof, terreinen en antiek’ aan en hield zich bezig met de dagelijkse financiën met betrekking tot het onderhoud.  

Daarnaast is de heer Van Empel vanaf 2014 vrijwilliger bij Stichting Laverhof, locatie Heeswijk. Hij verzorgt onder andere rolstoeluitstapjes voor de bewoners van Laverhof. In 2008 was hij kartrekker en initiatiefnemer bij de Werkgroep 'Buurtparticipatie'. Nog steeds is hij actief met de uitvoering van de plannen van de werkgroep.  

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl