Lezing: Meerdaagse wandeltochten door Rita Kluytmans

BERNHEZE - Wandelen begon voor Rita Kluytmans met de uitdaging om de vierdaagse te lopen. Dat werd een geweldige ervaring, maar daar bleef het bij. Enkele jaren geleden kwam het wandelen van een tocht weer op haar pad. Het begon met lopen in de bergen in Spanje. Daarna volgden nog verschillende wandelweken, evenals lange afstandswandelingen. Dé Camino lopen naar Santiago de Compostella werd een nieuwe uitdaging. Nadat Rita zelf van Porto naar Santiago liep, heeft ze daarna twee keer een groep begeleid op deze route. 

De Camino en lange afstandswandelingen lopen
Er lopen vele wegen naar Santiago en je hoeft niet helemaal vanaf huis te lopen om het lopen van een pelgrimstocht te ervaren. Een pelgrimstocht betekent iedere dag lopen en tijd te hebben voor bezinning of te genieten van het lopen, de omgeving en de mensen die je ontmoet. Ieder loopt op zijn eigen manier. Rita vertelt over de manier waarop zij gelopen heeft, over haar ervaringen en welke mogelijkheden er nog meer zijn.

Het Pieterpad is één van de lange afstandswandelingen in Nederland. Rita is dit pad nu in delen aan het lopen, wat voor haar een heel andere ervaring is dan het lopen van een camino. 

Wil je graag horen wat Rita te vertellen heeft over het lopen van een pelgrimstocht of een lange afstandswandeling? Kom dan zeker luisteren en kijken naar de fotopresentatie die Rita hierover gemaakt heeft.

Bibliotheek Heesch 13 februari 2019 van 19.30-21.30 uur

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl