Met Pasen naar de kerk?!

BERNHEZE - Misschien kijk je er van op. Een op de zes Nederlanders gaat op of rond Pasen naar de kerk. Daarom tussen alle paasaanbiedingen en –evenementen een uitnodiging om (weer) eens een viering in de kerk mee te maken. Want het verhaal van Pasen gaat niet over ‘iets van vroeger’, maar over dodelijk leven dat maar voortkabbelt richting graf. Pasen gaat over de diepe hoop dat niets tevergeefs is, dat de liefde en het leven het ondanks alles halen van de dood. Al ons zwoegen en zweten, wat bij ons mensenbestaan hoort, blijkt zin te hebben. 

 

Het verhaal van Pasen kent gebeurtenissen die elk jaar worden herdacht en/of gevierd. Witte Donderdag gaat over Jezus die voor het laatst brood en wijn met zijn vrienden deelt. Op Goede Vrijdag sterft hij aan het kruis en op Stille Zaterdag ligt hij in zijn graf. Op Paasmorgen wint het licht het van het duister. Jezus leeft. Pasen is leven, zoals de natuur na een doodse winter tot leven komt. In de parochie De Goede Herder openen wij graag onze kerkdeuren om dit verhaal van hoop, liefde en nieuw begin met je te delen: 

op 18 april om 18.00 uur in Vorstenbosch: op 19 april om 15.00 uur in Heesch, Nistelrode en Vorstenbosch: op 20 april om 19.00 uur in Nistelrode en om 21.00 uur in Heesch: op 21 april om 09.00 uur in Heesch, om 09.30 uur in Nistelrode en om 11.00 uur in Vorstenbosch: op 22 april om 09.30 uur in Nistelrode en om 10.30 uur Vorstenbosch.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl