Doe jij mee met de slootjesdag!?

BERNHEZE - Waterschorpioenen, kokerjuffers of stekelbaarsjes: wat leeft er allemaal bij jou in de sloot? Je komt het te weten tijdens de IVN Slootjesdagen. Zit jij op de basisschool dan ben je welkom om op zaterdag 15 juni samen met je (groot)ouder(s) ontdekken hoe bijzonder het leven is in een doodgewone vijver. Er staan IVN natuurgidsen voor je klaar, in de Hondstraat in Vorstenbosch, die helpen om waterdiertjes en planten te vinden en samen met jou te ontdekken wat er in en om het water leeft. Wil je ook scharrelen langs de oever van de vijver?

De IVN Slootjesdag is op zaterdag 15 juni vanaf 10.00 uur tot 12.00 uur en vanaf 13.00 tot 15.00 uur. We gaan op ontdekkingstocht rond de vijver aan de Hondstraat 6 5476 KT Vorstenbosch bij Erna van den Elsen.

Dan gaan we speuren met een schepnetje, de beestjes en plantjes onder de loep nemen en via een zoekkaart ontdek je wat de naam is. Wij zorgen voor de materialen en er zijn geen kosten aan verbonden. Vergeet jij niet om je laarzen aan te doen? 

Ben je nieuwsgierig naar de IVN Slootjesdagen? Neem een kijkje op onze website ivn.nl/afdeling/bernheze/slootjesdagen. Hier vind je meer informatie en kun je aanmelden tot 10 juni om mee te doen. 

Over IVN
IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau bij de natuur betrekt. Lokaal organiseren bijna 25.000 ervaren IVN-vrijwilligers talloze excursies, cursussen, wandelingen, lezingen en andere natuur (belevings-) activiteiten door heel Nederland.

IVN wil kinderen de leukste natuurlessen van de hele wereld geven. We vinden het belangrijk dat kinderen en het leuk leerzaam vinden om in de natuur te ontdekken voor henzelf en later van essentieel belang voor het behoud van onze natuur. Dus: laarzen aan en er-op-uit! 

Heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar de werkgroep Slootjesdagen; slootjesdag@ivn-bernheze.nl 

Wil jij op avontuur? Meldt je dan aan via www.ivn.nl/afdeling/bernheze/slootjesdagen

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl