Derde editie van literair festival Het VerhAal op 17 en 18 augustus

“Zonder verhalen zijn woorden als water…”

BERNHEZE - Maandagmiddag werd bekendgemaakt dat Het VerhAal dit jaar op 17 én 18 augustus gehouden wordt. De eerste namen werden genoemd: Jules Deelder en Özcan (Eus) Akyol. Er zullen binnenkort meer bekende namen volgen, de organisatie is volop bezig met de programmering.

Wandelend of fietsend langs de Aa tussen de bibliotheek van Veghel en de Kilsdonkse Molen in Heeswijk-Dinther zijn er weer vele verrassende acts te ontdekken: schrijvers, vertellers, dichters, zangers, dansers, muzikanten, kunstenaars. Op alle mogelijke manieren wordt een verhaal verteld, alles met water (de Aa) en de natuur als verbindend element. 

Naast het thema Verhalen, wordt tijdens deze editie speciale aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid. Onder meer Sofie van den Krommenacker uit Uden en de ‘zingende professor’ Maurice de Greef met zijn band zullen dit thema belichten.

Dit jaar is er voor het eerst ook een programma op de zaterdagavond met de feestelijke presentatie van de stadsdichters van Meierijstad en van Bernheze. Het hele programma op de route van 6 kilometer is gratis toegankelijk, dankzij diverse fondsen en sponsoren en dankzij de medewerking van de beide gemeenten, Meierijstad en Bernheze.

De organisatie is in handen van de Bernhezer Kunstkring, De Compagnie Veghel, De Bibliotheken van Meierijstad en Bernheze en De Kilsdonkse Molen.

Voor meer informatie: www.hetverhaal.nu

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl