Vijfde editie open atelierroute Bernheze

BERNHEZE - Tijdens deze editie van de Open Atelierroute presenteren circa twintig kunstenaars zich door hun mooiste kunstwerken te exposeren en te vertellen over hun manier van werken. Hoe een kunstwerk tot stand komt en met welke materialen er gewerkt wordt, kun je tijdens deze twee dagen ontdekken in de ateliers van de kunstenaars.

Er wordt werk getoond in veel verschillende disciplines: gefotografeerde kunst, schilderijen in diverse genres met gebruik van allerlei materialen, objecten en beelden van keramiek, glas, hout, steen en brons. Zowel kunst gemaakt van papiermaché, kunststof als scrap-metal-art. Daarnaast heeft iedere kunstenaar een collega met een andere discipline uitgenodigd om de expositie te versterken. Hierdoor is er een heel groot en gevarieerd kunstaanbod van bijna 40 kunstenaars te zien!

Tijdens de atelierroute draagt dichter Ad van Schijndel op diverse locaties poëzie voor die hij, geïnspireerd door een aantal kunstwerken, geschreven heeft.

Wat ze maken, blijft meestal zichtbaar voor een klein publiek, maar op maandag 13 april en zondag 19 april zullen de deuren van de Bernhezer kunstenaars weer voor publiek geopend zijn. Zij nodigen je uit om tussen 11.00 en 17.00 uur een kijkje te komen nemen. De ateliers zijn gesitueerd in alle dorpskernen van Bernheze, waardoor de kunstliefhebber zelf een tocht door het mooie, maar vooral groene Bernheze, kan uitzetten. In de komende negen weken zullen alle deelnemers zich in DeMooiBernhezeKrant aan jou voorstellen om je een beeld te geven wie zij zijn en wat ze doen. Voor meer info kijk alvast op www.atelierroutebernheze.nl.

Foto: PR commissie; Jan, Netty, Leonie en Bert.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl