Einde van een tijdperk

BERNHEZE – Vanwege het jarenlange structurele tekort aan voldoende bestuursleden om de kar te trekken, wordt met ingang van 31 december dit jaar de stekker uit de Toeristisch Recreatieve Vereniging Bernheze getrokken. Om een goede bestemming te geven aan de nog gevulde bankrekening krijgen leden de kans om tot 1 september een plan in te dienen. De beste ideeën worden beloond met financiële ondersteuning. 

Slechts enkele jaren geleden nog werd feestelijk het 50-jarige bestaan van TRV-Bernheze gevierd. Een naam die aangenomen werd nadat plaatselijke VVV-kantoren op enig moment hun deuren sloten. “Er werd besloten om het lokale karakter en alles wat opgebouwd was te behouden. Als TRV-Bernheze werd verdergegaan”, vertellen voorzitter Katja Brooijmans en bestuurslid Nadja van Driel. Beide dames maken onderdeel uit van het in totaal vierkoppige bestuur maar: “We zijn al jaren incompleet en met onvoldoende mensen om de kar goed te trekken. Dat hebben we wel geprobeerd, maar het lukt niet om het goed van de grond te krijgen. Dat is geen verwijt aan iemands adres. Iedereen heeft het druk. Wij zijn met te weinig, dus hebben we besloten om ermee te stoppen”, zo zeggen genoemden. 

TRV-Bernheze maakt zich sterk om lokale toeristische producten en activiteiten die plaatsvinden in de kernen op de kaart te zetten. Via www.bezoekbernheze.nl werd én wordt een inkijkje gegeven in alles waar Bernheze groot in is. Dat is niet onder één noemer te vangen, maar varieert van adressen om lekker te eten en drinken, streekproducten tot bezienswaardigheden zoals het Kasteel en de Kilsdonkse Molen in Heeswijk-Dinther, het Bomenpark in Heesch, de Bedafse Bergen in Vorstenbosch, De Maashorst en Stal Bertus in Loosbroek. Ook zijn er gratis wandel- en fietsroutes te vinden. Hoewel TRV-Bernheze ermee stopt blijft genoemde site in stand en kan iedereen die er iets bijpassends aan wil toevoegen daar gebruik van blijven maken. “VVV Noord Oost Brabant blijft de site onderhouden”, zeggen Katja en Nadja. 

Onder de vlag van TRV-Bernheze werd ook succesvol de Bernheze Fiets-3-daagse en TRV Bernheze Winterwandeltocht gehouden. Als het kan, worden deze mogelijk behouden want: “We zijn aan het bekijken of er organisaties zijn die dit onder een andere vlag voort willen zetten’, vertellen de dames. Het is gelijk niet de enige nalatenschap. Om de goed gevulde bankrekening te legen zijn alle aangesloten TRV-Bernheze leden uitgenodigd om een plan/idee in te leveren dat met financiële steun gerealiseerd kan worden. De dames: “Enige voorwaarde is dat het past bij de doelstellingen van TRV-Bernheze zoals een wandel- of fietstocht en dergelijke en dat je TRV-lid bent. Met € 25.000,- tot onze beschikking kunnen we zeker meerdere plannen verwezenlijken.” Inzenden kan tot uiterlijk 1 september via info@trv-bernheze.nl

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl