Korloo deelt dreun uit tegen Flash en pakt de koppositie

LOOSBROEK - Op deze wisselvallige dag met zon, regen en een flink windje moest Korloo het thuis opnemen tegen Flash uit Den Dungen. Flash en Korloo delen de tweede plaats met twee punten achterstand op de nummer 1 De Corridor uit Breugel. Vorige wedstrijd waren de weersomstandigheden nog veel slechter dan vandaag; regen ijzel en veel wind waren de oorzaak dat de wedstrijd weinig doelpunten kende. Korloo had deze wedstrijd weliswaar gewonnen maar de 1-2 stand gaf aan dat het vandaag een pittige wedstrijd zou worden. 

 

Na het eerste fluitsignaal werd er meteen volop fysiek gespeeld en beide partijen deden niet voor elkaar onder. Het was Flash die de score opende met een wegtrekbal onder de korf. Enkele minuten later schoot Korloo van afstand de gelijkmaker binnen. Het spel bleef echter fysiek en de scheidsrechter vond dit wel prima. Doordat Korloo in het tempo van Flash meeging vergat het de opdracht om het eigen spel te blijven spelen en geduldig de goede kansen af te wachten. Hierdoor kon Flash uitlopen naar 1-3. In een aangevraagde time-out kon de coach hier nogmaals de speelsters aan herinneren. Het spel werd beter en er kwam weer rust in het spel. Het probleem zat hem in het verkrijgen van een goede rebound, de schoten werden voor het grootste gedeelte door Flash afgevangen. Toch lukte het Korloo met enkele loepzuivere afstandschoten de wedstrijd te doen draaien en een 4-3 voorsprong te pakken. In deze fase tot de rust ging het gelijk op met als pluspunt dat Korloo met een punt verschil de rust in ging, 6-5. 

 

In het begin van de tweede helft ging het weer gelijk op, met het verschil dat Korloo steeds makkelijker de voorsprong kon pakken. Ondanks het ruwe spel kregen de dames van Korloo het spel steeds beter onder controle. Flash had ondertussen haar speelstijl aangepast en dit werkte in het voordeel van Korloo. Na de 7-7 was het aan Korloo om het overwicht om te zetten in doelpunten. Met nog vijf minuten op de klok hadden de Loosbroekse dames een gat van drie punten geslagen, 10-7. De tegenstander kroop nog dichterbij naar 10-8 maar kon kon geen vuist meer maken. Het laatste doelpunt was voor Korloo die loon naar werken kreeg, 11-8. Het goede bericht was dat de koploper Corridor punten had laten liggen en hierdoor klommen de Loosbroekse dames naar een gedeelte eerste plaats.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl