Vorstenbosche jeu de boule toernooi

VORSTENBOSCH - Afgelopen Zaterdag werd het 28e Jeu de Boules Toernooi om het Kampioenschap van Vorstenbosch gehouden. Tijdens deze kampioenschappen deden 64 teams mee. Uiteindelijk wisten Arno van der Burgt, Marcel van de Zanden en Roel Geenen zich tot winnende team te gooien in de grind bakken.

Voor de poule wedstrijden waren 64 teams ingedeeld, die verdeeld werden over 16 poules. Elk team speelde drie poule wedstrijden in de voorronden. De beste 32 teams uit de voorronden gingen door naar het knock-out systeem. Voor de 2e Divisie mochten de overige 32 teams spelen.

Na de poulewedstrijden werd om 13:15 uur de verdeling over de 1e en 2e divisie bekend gemaakt. Vanaf dit moment werd in het knock-out systeem de deelname per speelronde gehalveerd, aangezien alleen de winnaars doorgingen naar de volgende ronde. Vanaf de achtste finales voor de winnaarsronde werd gespeeld op de grindbanen, de kwartfinalisten van de 2e divisie mochten ook hun geluk beproeven op het grind. De finale in deze divisie werd uit eindelijk gespeeld door het team Frans Kanters, Martin van Gemert en Tomas van Erp. Zij namen het op tegen Leo Somers, Jan v.d. Tillaar en Peter Gijsbers. Maar die moesten uit eindelijk de eerste plaats van de 2e divisie toch afgeven aan het Team van Frans Kanters.

Bij de finale van de 1e divisie werd het team van René Verstegen, Rob Kanters en Mike van Heeswijk tweede. Het team van Gijs Dortmans, Thijs v.d. Sanden en Gijs Geenen derde.  De winnaars van het 28e toernooi om het kampioenschap van Vorstenbosch zijn Arno van der Burgt, Marcel van de Zanden en Roel Geenen. Zij mochten de wisselbeker, gegoten beeldjes en boodschappenmanden in ontvangst nemen.

Ook voor de jeugd van Vorstenbosch werd een toernooi georganiseerd. Zij streden deze zaterdag om de titel Vorstenbosch jeugd jeu des boules kampioenen. In deze 24 editie streden 12 kinderen in teams van twee personen voor de hoofdprijs. Uiteindelijk waren Tijn Dominicus en Cas Geenen die  Stijn van Driel en Stan Nooijen in de finale ontmoeten. Beide teams gaven alles om de 1e prijs te winnen. Uiteindelijk wisten Tijn en Cas hun tegenstanders Stijn en Stan met 13 – 5 te verslaan. Dit jaar mogen Tijn Dominicus en Cas Geenen zich Vorstenbosch Jeugdkampioenen noemen. De 2e prijs ging naar Stijn van Driel en Stan Nooijen. De derde plaats was voor Chris Janssen en Wes Geenen.

Op 15 augustus 2020 organiseert het gilde sint Antonius Abt te Vorstenbosch het 29e jeu-de-boules toernooi, zoals gebruikelijk op de laatste zaterdag van de bouwvakantie.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl