Voetstappenactie in Heesch, Nistelrode en Geffen

De laatste jaren is er helaas een stijging te zien in het aantal woninginbraken in de gemeenten Bernheze en Maasdonk. De gemeenten en politie maken zich hier zorgen over en slaan de handen ineen om dit probleem aan te pakken.

Zowel de gemeenten als de politie hebben diverse acties uitgezet, maar kunnen dit niet alleen oplossen. Daarom is de hulp ingeroepen van Scouting Heesch, Nistelrode en Geffen. Om het aantal inbraken terug te dringen, wordt een zogenaamde Voetstappenactie ingezet. Deze actie bestaat uit een preventieve controle waarbij papieren voetstappen worden achtergelaten, om inwoners bewust te maken van inbraakmogelijkheden in de woning. Samen met de scouting trekken de gemeenten en de politie de komende maanden, tijdens de donkere dagen, de wijken in om dit te doen.

Bernheze start met deze actie op 14 januari om 18.30 uur bij de scouting in Heesch. Burgemeester Van Beek zal ook bij deze aftrap aanwezig zijn. Groepen scouts gaan dan met ‘een inbrekersoog’ door de wijken op zoek naar onveilige plekken. Staan er ramen of deuren open, is er wel voldoende verlichting, is de beplanting niet te hoog? Als er een risico is laten zij een ‘voetstap’ achter om de bewoner bewust te maken van de inbraakmogelijkheid. Dit alles onder begeleiding van de politie en de gemeenten. In de maanden februari en maart zullen ook Nistelrode en Geffen aan bod komen. We bekijken ook de mogelijkheden om deze actie naar de andere kernen in Bernheze en Maasdonk uit te breiden.

De gemeenten en politie zijn erg blij met de ondersteuning vanuit de scouting. Natuurlijk kunnen inwoners deze actie ook zelf doen door eens kritisch naar de inbraakmogelijkheden in en rondom hun woning te kijken. Vaak zijn kleine aanpassingen, zoals een extra lamp of de poort op slot al verbeteringen die het een inbreker moeilijker maken. Voor tips: http://www.politie.nl/onderwerpen/woninginbraak.html.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl