Kern met Pit Componistenwijk Heesch

De werkgroep Componistenwijk uit Heesch neemt dit jaar deel aan de landelijke leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit, editie 2013. Als zij hun project binnen een jaar realiseren ontvangen ze een cheque van € 1000,-

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM). Met deze landelijke wedstrijd dagen ze bewonersgroepen uit om hun idee voor de leefomgeving binnen een jaar te realiseren.

In onze gemeente heeft de Werkgroep Componistenwijk, geheel bestaande uit bewoners van de wijk, zich aangemeld met het project ‘Componistenwijk, een wijk waar muziek in zit’. De gemeente, Vivaan en Mooiland gaan samen met de inwoners de openbare ruimte opnieuw inrichten. Per straat wordt maatwerk geleverd en worden bewoners opgeroepen om mee te denken. Binnenkort wordt gestart met het eerste gedeelte van de wijk. Nog voor de zomer worden de eerste straten op deze manier heringericht.

De buurtbewoners hebben plannen voor een mooi speelterrein voor de kinderen van 0 tot 6 jaar in de wijk. Zij zijn samen dit initiatief aan het uitwerken. Dit doen zij niet alleen door speeltoestellen te kiezen en het terrein in te richten, maar ook door het hiervoor benodigde geld via allerlei activiteiten zoals het benaderen van sponsoren en zelfwerkzaamheid bijeen te vergaren. Deelname aan de landelijke leefbaarheidswedstrijd is een daarvan en met een geweldig resultaat.

Realiseren zij hun project binnen een jaar, dan ontvangen zij het predicaat Kern met Pit, samen met een cheque ter waarde van € 1.000,-. De provinciale prijsuitreiking vindt plaats begin 2014.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl