Bernheze Solidair:Onze "eigen" bedrijventerreinen

Als u nieuws hoort over ontwikkelingen op een bedrijventerrein in Bernheze, zal waarschijnlijk "Heesch-West" het eerste zijn waar u aan denkt. Natuurlijk van groot belang voor ons en de regio maar…. we moeten niet vergeten dat deze ontwikkeling voor het merendeel van onze lokale ondernemers een - ver van mijn bed show - is!

Bernheze Solidair denkt dat we nu al winst kunnen behalen, als het gaat over nieuwe ontwikkelingen op de vier bedrijventerreinen in Bernheze (Cereslaan, De Beemd Retsel en Kleinwijk). Een mogelijkheid die in onze ogen een positieve bijdrage kan leveren, is het toestaan en stimuleren van bedrijfsverzamelgebouwen. Dit verlaagt de drempel voor ambitieuze startende ondernemers om zijn/haar droom te laten uitkomen. In bedrijfsverzamelgebouwen kunnen ze een, op hun activiteiten passende ruimte huren en samen de vaak hoge overheadkosten delen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan één gezamenlijke receptioniste/secretaresse. Daardoor kan een startende ondernemer zich focussen op zijn/haar kwaliteiten en wordt op een professionele wijze de bijbehorende taken uitgevoerd.

Een heel mooi voorbeeld is "de ideeënfabriek in Uden" waar innovatieve bedrijven de voorheen leegstaande oude Philipsfabriek nieuw leven hebben ingeblazen. De ondernemingen die hier zijn gevestigd, versterken elkaar ook door gebruik te maken van elkaars specifieke deskundigheid. Wij zijn ervan overtuigd dat op kleinere schaal ook in Bernheze voldoende verborgen potentieel aanwezig is. Zowel in overcapaciteit van bedrijfsgebouwen, als in startende ondernemingen.

En wie weet groeien deze bedrijven uit hun jasje en is het tijd voor een volgende stap......

Namens Bernheze Solidair
Gerjo van Kessel (raadlid)
gerjovankessel@home.nl

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl