Lokaal: Verkeersdrukte 'De Oplossing'

In de afgelopen vier jaar hebben wij, als Lokaal, de verkeerssituatie in het centrum van Nistelrode mede onder de aandacht gehouden. Wij zijn erg tevreden dat er intussen belangrijke stappen zijn en worden genomen, om te komen tot een herinrichting van het centrum van Nistelrode. Gisteren (dinsdag 19 september) zijn de eerste schetsen tijdens een informatiebijeenkomst gepresenteerd. Wij zijn erg te spreken over de manier waarop alle inwoners in een vroeg stadium de mogelijkheid krijgen mee te spreken over belangrijke zaken die in de kernen leven. Op deze manier kunnen goede ideeën al vanaf het begin worden meegenomen in het proces. Dit is burgerparticipatie, zoals wij dit voor ogen hebben.

Wij als Lokaal zullen zeker aandacht vragen voor de verkeersafwikkeling in en rondom het centrum. Waarbij prioriteit dient te zijn voor de verkeerssituatie van de 'zwakkere weggebruikers', zoals onze fietsers, voetgangers en minder validen. Hierbij denken wij bijvoorbeeld aan bekende kreten, zoals 'auto te gast' en 'shared space', maar staan natuurlijk ook open voor alle aandachtspunten die jij belangrijk vindt.

Heb je de bijeenkomst gemist of wil je na jouw bezoek aan de informatiebijeenkomst je mening met ons delen, dan nodigen wij graag jou uit om dit samen met ons op te pakken. Wij gaan ervoor om samen met jou de verkeersinrichting van Nistelrode een nieuw elan te geven, die gericht is op veiligheid voor iedere gebruiker.

Namens Lokaal
Gerjo van Kessel

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl