Dood

Door Bellinda van den Helm, commissielid Progressief Bernheze 

Dood. Een verschrikkelijk woord om de eerste column van een nieuw jaar mee te beginnen. In deze donkere dagen wil je denken aan het lengen der dagen en ontluikend groen. Je wilt niet stilstaan bij de dood, maar je wilt denken aan nieuw leven!

Maar dood is wel de realiteit van veel groen in de gemeente Bernheze. Niet omdat het groen ziek is, maar omdat de groendienst het verschil tussen “uitdunnen” en “rooien” niet blijkt te kennen. In 2018 is er veel gediscussieerd over het groenonderhoud in onze gemeente. De gemeenteraad heeft besloten dat er meer geld naar groenonderhoud moet. 

Maar het blijkt dat onderhoud wel heel duidelijk vastgelegd moet worden. In de Elzenseloop heeft een volledige kaalslag plaatsgevonden. Zelfs het Brabants Dagblad besteedde er aandacht aan. Niet alleen de doorgeschoten struiken, maar ook de jonge (en wat oudere) bomen zijn weggehaald. Zelfs een boom van een particulier heeft het lootje moeten leggen! 

Bewoners zijn geschrokken van het effect. Meerdere mensen hebben hun beklag gedaan. Maar daar zijn de bomen niet mee terug. Progressief Bernheze wil dat er in samenspraak met de buurt gekeken wordt naar het groenonderhoud. Er zijn al meerdere plekken in de gemeente waar bewoners betrokken zijn bij het lokale groen. Een win-win situatie. Het college heeft aangegeven meer te willen met burgerparticipatie. Grijp die kans! 

Reageren? reactie@progressiefbernheze.nl

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl