Pronkzittingen

Pronkzittingen

 

De 5 uitverkochte avonden van de Heesche Pronkzitting van de Rooie Tesneuzik zitten er weer op. Artiesten en medewerkers van de Rooie Tesneuzik hebben weer laten zien waartoe een lokale gemeenschap in staat is. Natuurlijk werd de lokale politiek niet gespaard en werden voorbeelden genoemd waar het beter had gekund. Maar ja, waar gewerkt wordt kunnen ook fouten gemaakt worden. Bovendien is de wetgeving op verschillende terreinen behoorlijk ingewikkeld geworden. Plus dat we in ons dichtbevolkte landje op elkaars lip zitten. Wat de één een mooi plan vindt, vindt de ander niks. Ieder z’n smaak, maar probeer er als overheid maar iets van te maken waar iedereen zich in kan vinden.

Burgers zijn veel mondiger geworden en weten de weg naar de rechter vaker te vinden in vergelijking met vroeger. Dat is goed, maar betekent wel dat je als gemeente vaker ten overstaan van een rechter moet verantwoorden waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt.

Zo heeft de Commissie Ruimtelijke Zaken onlangs geoordeeld dat het Zonnepark aan de Achterste Groes doorgang moet kunnen vinden. Veel belanghebbenden zijn het daar niet mee eens. Maar wij hebben een Europese opgave om minder afhankelijk te worden van de fossiele brandstoffen. Wilt u meedenken met de lokale opgaven waar wij voor staan? Dan luisteren wij graag naar u! 

Frans van de Ven, raadslid Lokaal

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl