Zomaar een idee

In een gemeente met ruim 30.000 creatieve, ondernemende mensen gaat er geen dag voorbij of één van hen bedenkt wel iets.  Ze hebben gewoon een idee. Iets wat er daarvoor nog niet was. Of iets dat er wel al was, maar dan nog net iets beter. En geloof het of niet, in de ogen van de bedenker, is het altijd het beste idee dat er is. En vaak is dat ook zo.

Een logisch gevolg van ideeën zijn plannen. Zij brengen een idee tot leven. In de plannen wordt verteld hoe het idee vorm moet krijgen, wanneer het moet gebeuren, wie het zal uitvoeren en vooral wat het resultaat moet zijn. Een andere overeenkomst van alle plannen is dat ze bijna zonder uitzondering gepaard gaan met veranderingen.

Behalve dat veranderingen nodig zijn om een idee te realiseren, gebeurt er ook nog wat anders. De gemiddelde mens is een gewoontedier en houdt helemaal niet van veranderingen. Ze zorgen namelijk, bij een deel van de 29.999 mensen die het niet bedacht hebben, voor weerstand door angst, onzekerheid of bedreiging. Ze overzien de gevolgen van de veranderingen voor hun omgeving niet. En dat is ook begrijpelijk.

De gemeenteraad moet besluiten over veel plannen. Voor een goede besluitvorming moet het CDA Bernheze de standpunten en argumenten van zowel planmakers als belanghebbenden horen. Laat het ons weten!

Bart Pittens – burgerlid commissie RZ 
CDA Bernheze- Altijd in de buurt!
www.cda.nl/noord-brabant/bernheze

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl