Je zal er maar wonen…

Afgelopen donderdag is het bestemmingsplan Bergakkers 3 in Vorstenbosch vastgesteld. Zoals verwacht ging de discussie vooral over de gezondheidsrisico’s voor toekomstige bewoners. Uit onderzoek blijkt namelijk dat binnen een straal van 1,5 tot 2 km rond geitenhouderijen vaker longontstekingen voorkomen en op dit moment wordt er landelijk onderzoek gedaan naar de exacte oorzaak hiervan. 

Bij D66 Bernheze staat de gezondheid van onze inwoners op 1. Vandaar dat wij samen met progressief Bernheze het verzoek hebben ingediend nu alvast geld te reserveren of onszelf als gemeente te verplichten maatregelen te nemen als dit in de toekomst noodzakelijk blijkt. 

Helaas kon ons verzoek niet rekenen op de steun van andere partijen. In plaats van nu daadkrachtig te handelen en zekerheid te bieden aan de toekomstige bewoners van Bergakkers 3, kiezen zij er nu voor om alleen in gesprek met de betrokkenen te gaan als er sprake is van onaanvaardbare gezondheidsrisico’s. Met de Q-koorts affaire nog op ons netvlies, zijn wij van mening dat het college hiermee een onnodig risico neemt. Nu maar hopen dat het goed afloopt! 

Rob van der Geld D66

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl