Resultaten snelheidsmeterspaarpot Vorstenbosch

VORSTENBOSCH - Tussen 15 augustus en 5 september hing de snelheidsmeterspaarpot in de Kerkstraat in Vorstenbosch. De snelheidsmeterspaarpot beloont weggebruikers die zich aan de snelheid houden, door de spaarpot aan te vullen wanneer zij de maximumsnelheid van 30 km/h niet overschrijden. In totaal is een bedrag van € 2.000,- opgehaald. Dit bedrag mag de Dorpsraad Vorstenbosch investeren in het verder verbeteren van de openbare ruimte in Vorstenbosch.

Positieve uitwerking
Hoewel niet alle weggebruikers zich aan de maximumsnelheid hielden, reed ongeveer 85% van hen minder dan 40 km/uur. Dat is nog altijd iets harder dan we als gemeente graag zouden zien, maar toch zijn we tevreden met deze resultaten. Tijdens een eerdere (‘normale’) meting op dezelfde locatie reden weggebruikers namelijk gemiddeld meer dan 10 km/uur sneller.

De snelheidsmeterspaarpot heeft dus duidelijk een positieve uitwerking gehad op de leefbaarheid en veiligheid in de Kerkstraat. Bovendien is het streefbedrag van € 2.000,- binnen de voorziene periode behaald.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl