D66: Digitaal vergaderen, het werkt goed!

In Bernheze moeten we beter luisteren naar inwoners. Dat kan bijvoorbeeld als iemand wil inspreken bij een vergadering. De vergaderingen van de gemeenteraad gebeuren tegenwoordig digitaal. Helaas zijn veel onderwerpen uitgesteld, omdat hier mogelijk inspraak van inwoners verwacht wordt. Jammer. 

Met goede voorbereiding moet het toch te regelen zijn in 2020 om mensen te laten inspreken over onderwerpen die ze belangrijk vinden. Het maken van keuzes moet je niet voor onbepaalde tijd uit willen stellen. Het moet dus tijd worden om de inspraak van inwoners ook digitaal mogelijk te maken. Veel mensen gebruiken programma's als FaceTime, Teams, Zoom, HangOuts al maanden. Om te communiceren met collega's, familie, en vrienden. En weet je, dat werkt goed! (Behalve de digitale borrel. Ik kan er niet aan wennen…) 

Bij D66 vinden we digitaal vergaderen geen goede reden is om besluiten tot onbepaalde tijd uit te stellen. Als lokale overheid moet je flexibel omgaan met de mogelijkheden van nieuwe technologie. Zeker als inmiddels iedereen weet dat het goed werkt. Digitaal vergaderen werkt goed, dus ik kan niet wachten om ook digitaal te spreken met onze dorpsgenoten. 

Luuk Verstegen
Raadslid-D66

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl