Aanbrengen slijtlagen op wegen

BERNHEZE - Op vrijdag 3 juli starten wij met onderhoud aan de asfalt wegen in onze gemeente. De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van een slijtlaag (dunne laag steentjes) en het verwijderen en aanbrengen van nieuwe strepen op de rijbaan.

Door deze werkzaamheden verlengen we de levensduur van het asfalt, verbeteren we de stroefheid en zichtbaarheid. 

Het gaat om de volgende wegen

  • De Meerstraat in Heeswijk-Dinther (met omleiding*);
  • De Koningsstraat in Loosbroek;
  • De Rietdijk in Vorstenbosch.

*) Kijk voor de omleiding op www.bernheze.org.

Wegen korte periode afgesloten

Voor de uitvoering van de werkzaamheden sluiten we de wegen op de volgende dagen af:

  • 3 juli: verwijderen markering
  • 7 en 10 juli: aanbrengen slijtlagen

De aannemer informeert de direct aanwonenden over de startdatum en de duur van de werkzaamheden. Ongetwijfeld veroorzaken deze werkzaamheden enig ongemak. Wij vragen uw begrip hiervoor. Wij streven ernaar de overlast zoveel mogelijk te beperken en de weg zo snel mogelijk weer bereikbaar te hebben. 

Opspattende stenen
De nieuwe slijtlagen kunnen (tijdelijk) problemen opleveren door losliggende en opspattende steentjes. Pas daarom uw snelheid aan op straten waar slijtlagen zijn aangebracht. Ook de zwart plakkende bitumen die hierbij wordt gebruikt, kan voor enige overlast zorgen doordat deze aan banden en schoenen blijft plakken. Na één tot twee weken worden de nog losliggende stenen door een veegauto verwijderd. 

Vragen
Voor vragen of opmerkingen over de uitvoering en de planning van het werk kunt u contact opnemen met de heer Bert Ceelen, telefoonnummer 0412-45 88 88.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl