Lokaal: Terug naar normaal

Dat is hopelijk waar we met zijn allen naar op weg zijn. Het gewone normaal wat we allemaal nog kennen van voor de tijd dat het leek of ons leven door maar één ding beheerst werd. Het “nieuwe” normaal werd ons voorgesteld maar dat was nog zo nieuw dat we het nog niet echt normaal konden vinden. Intussen wennen we er aan. Maar normaal? Nog steeds niet. Het is nog steeds te veel rekening houden mét. Met alles en met iedereen. Terwijl we gewoon terug willen naar de tijd dat we onbekommerd konden doen wat we gewend waren.

Nieuwe manieren werden er gevonden om te kunnen doen wat we wilden of moesten doen. Veel nieuwe initiatieven en mogelijkheden die we soms al lang kenden maar nog nooit echt hadden hoeven gebruiken. Een heleboel dingen blijken gewoon te kunnen maar helemaal hetzelfde was het niet. Het voelde ook niet hetzelfde, niet normaal.

En nu eerst vakantie binnen dat nieuwe normaal. Grootse plannen voor ver weg die noodgedwongen teruggebracht worden tot mogelijkheden dicht bij huis. Wat wel normaal is gebleven dat er genoeg gewoon door kan gaan en dat er hier vlakbij genoeg te genieten valt waar we normaal gesproken al lang aan voorbij waren gegaan.

Fijne zomer, ook namens Lokaal.
John vd Akker

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl