SP: Zebrapad bij basisschool De Kiem komt er toch  

Hebt u het ook gelezen? Er komt nu echt een zebrapad bij De Kiem. De hele school is er superblij mee: de kinderen, de juffen en de ouders. En op Facebook kon iedereen zien dat heel veel Heeschenaren blij waren voor de Kiem, en zeker ook voor de initiatiefnemers. 

Een zebrapad
Het is wel een hele strijd geweest. Als verkeersouder van basisschool De Kiem was ondergetekende samen met Carlijn Spanjers, vanaf het allereerste begin erbij geweest. In januari 2020 maakten de kinderen van De Kiem spandoeken. Niemand van de ouders had enig idee dat het zo lang zou gaan duren. Want veiligheid rond school, dat wil toch iedereen?

Na een leuk bezoek met de kinderen aan het gemeentehuis was ook de wethouder meteen enthousiast. Maar…. Daarmee was de zaak nog niet beklonken. Deskundigen kwamen met 'moderne' verkeersinzichten en daar zou het zebrapad niet in passen. De verkeersouders snapten er niets van.

Politiek
Sinds december ben ik commissielid van de SP en wat heb ik daar veel aan gehad in deze periode. Want toen het moeilijk werd voor het zebrapad, steunden mijn politieke vrienden me. Ze legden me uit hoe een gemeente werkt en wat de verkeersouders konden doen. En dat we vol moesten houden. Maar dat hadden we op de Kiem toch al afgesproken: opgeven doen we niet!

Kom gerust eens kijken als het zebrapad straks bij De Kiem ligt. En bedenk dan ook: samen sta je sterk. 

Mandy Jansen
SP Bernheze

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl