Koken bij de Eijnderic voor ouderen telkens weer een feest!!

In oktober zijn we met vijf mannen onder leiding van Chef-kok Wil Janssen begonnen met koken voor mannen, nieuwe formule! (In het programma genaamd “ Mannen 55+ beginners”). Het fenomeen koken voor mannen was al bekend, maar deze keer was er iets extra’s.

De mannen komen om 16.00 uur naar de Eijnderic en horen onder het genot van een kopje koffie of thee, wat zij die dag gaan koken. De tips en volgorde worden doorgenomen en daarna gaan we twee-aan-twee aan de slag.  Eerst het gerecht wat lange tijd nodig heeft, dan voorbereiden van de recepten die op het laatste moment worden klaargemaakt en tussendoor of gezamenlijk nog een voorgerecht of nagerecht. Daarna warmhouden en opdienen wordt tot het laatst bewaard, want dat is de verrassing voor de echtgenotes, die om 17.30 of 18.00 uur binnenkomen en plaatsnemen aan tafel om verwend te worden door hun koks.

Dat laatste is de nieuwe formule, het is niet samen iets klaarmaken en opeten, maar juist iets klaarmaken en daarmee de echtgenotes verrassen, die de maaltijd samen met de leerlingkoks onder het genot van een gezellig glas wijn krijgen opgediend.
Tot nu toe alleen maar lof gehad over de gerechten die variëren van een visschotel, een pasta met toetje of een biefstuk met garnalencocktail en een tiramisu.

Zowel de mannen als de vrouwen zijn vol lof en willen graag doorgaan vanaf 17 januari.


Om de veertien dagen komen we op donderdag naar de Eijnderic en gaan we twee-aan-twee aan de slag met nieuwe recepten, het is telkens weer een verrassing. Sommigen proberen thuis ook al een keer de keukenpiet uit te hangen, anderen waarderen het dagelijkse menu dat hun echtgenote al vele jaren klaarmaakt.

Chef-kok Wil Janssen, vindt het een leuke formule en wil graag doorgaan, maar vraagt wel of er nog drie echtparen bij komen, zodat we met acht mannen aan vier fornuizen kunnen werken. Het samen dineren is telkens weer een feest en de bekroning op ons werk.

De mannen bedanken Wil hartelijk voor de waardevolle lessen en verheugen zich al weer op de volgende reeks leerzame en gezellige kooklessen voor mannen 55+, nieuwe formule.

Hierbij nodigen wij nog een drietal mannen uit om mee te doen (wie het eerst komt ….).
Ga naar onze website www.eijnderic.nl en klik op “cursusaanbod”, doelgroep “55+” en vervolgens op categorie “koken”. De cursus heet “Koken voor mannen”.
U kunt ook binnenlopen bij de administratie van de Eijnderic aan ’t Dorp 92 in Heesch. Zij zijn vanaf maandag 7 januari weer bereikbaar.

Graag tot ziens!


Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl