De eerste schoolradio van Nederland

Het Hooghuis opent op haar locatie Titus Brandsmalyceum “sCOOLradio”, de eerste schoolradio van Nederland met daaraan verbonden een dj-opleiding.

Op vrijdag 18 januari 2013 wordt de eerste schoolradio van Nederland geopend met een feestelijke bijeenkomst in De Binnenhof van het TBL, locatie van Het Hooghuis, aan de Molenstraat 30 te Oss. De opening vindt plaats om 12.00 uur en wordt verricht door twee bekende dj’s van radio 3FM en Timo Kamst, opleidingscoördinator van 3FM.

Binnen het voortgezet onderwijs is “sCOOLradio” de eerste radiozender van Nederland dat samen met Radio 3FM een DJ-opleiding hebben opgezet. Paul van der Heijden (docent muziek op het TBL) en Stanley Stokkermans (muzikaal leider TBL musicalgroep) kwamen op het idee om een radiozender op te zetten voor scholengemeenschap Het Hooghuis. Het idee van sCOOlradio is over komen waaien uit Amerika waar vrijwel alle universiteiten een eigen radiostation hebben. Al snel werd er contact gezocht met Radio 3FM die enorm enthousiast waren over dit project. Zo ontstond er in samenwerking met 3FM een dj-opleiding en een onderwijskundig programma dat aansluit bij het moderne onderwijs met de 21 century skills.

Inmiddels zijn er twaalf dj's van diverse locaties binnen het Hooghuis (TBL, Zuid/West en de Bongerd) die gescout worden door de opleidingscoördinator Timo Kamst van radio 3FM. Om mee te mogen doen aan de dj-opleiding moesten de Hooghuis-leerlingen auditie doen onder het wakend oog van Paul van der Heijden, Stanley Stokkermans en Nigel Korthout. Ruim 50 leerlingen deden mee aan de audities.

Daarmee is Het Hooghuis de eerste scholengemeenschap in Nederland die samen met 3FM een fantastisch programma heeft opgezet waar jong talent een kans krijgt zich al in een vroeg stadium te ontwikkelen op het gebied van radio. Daarbij zal de radiozender alles zowel binnen als buiten de scholen met elkaar verbinden en een podium bieden voor schoolvakken, leerlingen, docenten en ouders.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl