Inschrijving kinderkook- wedstrijd Keukenbazen is gestart

BRABANT - De Keukenbazen Battle 2017 is gestart! Kinderen tussen 10 en 12 jaar in zeventien gemeenten in Noordoost-Brabant kunnen zich tot en met 24 september aanmelden voor deze leukste en spannendste kookwedstrijd voor kinderen. Keukenbazen is een initiatief van AgriFood Capital en onderdeel van Dutch Agri Food Week. De Brabantse topchefs Jermain de Rozario enJan van Hout maken deel uit van de jury. 

Het is alweer de derde editie van AgriFood Capital’s Keukenbazen Battle, de leukste en spannendste kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar in Noordoost-Brabant. En deze keer wordt het nog grootser dan in de voorgaande jaren. Voor ‘t eerst doen alle Noordoost-Brabantse gemeenten mee. 

Vorig jaar
In 2016 deden meer dan 90 teams uit de regio mee. Het team uit Mill en Sint Hubert sleepte na een super spannende strijd de hoofdprijs in de wacht. Zij mochten onder meer opnamen bijwonen van het nieuwe programma ‘De Brabander Bakt’ in de studio van 24Kitchen. Burgemeester Antoine Walraven werd benoemd tot SmaakBurgemeester van Nederland. 

Lekker en gezond met producten uit de buurt
De opdracht dit jaar is eenvoudig: ‘Maak een hoofdgerecht met lekkere en gezonde producten uit je eigen buurt’. Deelnemers gaan in teams van twee, drie of vier kinderen de strijd aan; per gemeente gaat één team door naar de finale, de ‘Mega Live KookBattle’, op zaterdag 7 oktober bij het Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch. 

Samen met gemeenten en partners
Voor Keukenbazen trekt AgriFood Capital samen op met de zeventien deelnemende gemeenten. Zij zijn belangrijke partners voor het slagen van deze wedstrijd; de burgemeesters zijn ambassadeur van Keukenbazen. De deelnemende gemeenten zijn Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, ’s-Hertogenbosch, Heusden, Landerd, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Uden en Vught.

Partners van Keukenbazen zijn Rabobank, EMTÉ supermarkten, Hutten Catering, Koning Willem I College, de Provincie Noord-Brabant en alle deelnemende lokale foodleveranciers .

SCHRIJF JE IN: www.keukenbazen.nl

 

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl