Commissaris van de Koning bezoekt Bernheze en wordt eerste ambassadeur Berne Abdijbier

Bernheze – Om de vier jaar bezoekt de Commissaris van de Koning de gemeenten in Noord-Brabant. Op 12 oktober was het voor Bernheze weer zover. 

De werkbezoeken bieden een kans om pareltjes uit de gemeente voor het voetlicht te halen en om – in de besloten kring van burgemeester, college en fractievoorzitters - enkele strategische thema’s te bespreken. 

Begeleid wonen en werken
Van de Donk bekeek in Heesch een appartement waar jongeren begeleid wonen. Daarnaast bracht hij een bezoek aan het Depot, een lifestyle winkel met  horeca, werkplaats en keuken, waar jongeren met psychische problemen op verschillende terreinen werkervaring kunnen opdoen. Van de Donk noemde deze initiatieven van Coöperatie Partners in Zorg: “Zeer inspirerend.” 

Berne Abdijbier
Vervolgens reisde de delegatie af naar Het Proeflokaal bij de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther. Daar werden een stukje geschiedenis en perspectieven voor de toekomst uit de doeken gedaan en was er gelegenheid om een paar biertjes te proeven. Daarna wachtte Van de Donk nog een verrassing: hij werd gevraagd om de eerste ambassadeur van Berne Abdijbier te worden. Een functie die hij graag aanvaardde!

 

 

Lees meer over het werkbezoek van de CdK in de volgende uitgave van DMBK.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl