Vergeet - mij - niet speldje voor wethouder tijdens ‘overval’

BERNHEZE - Wethouder Rein van Moorselaar keek ietwat verbaasd op, toen drie leden van de Werkgroep Dementievriendelijke Gemeente Bernheze onaangekondigd zijn werkkamer in het gemeentehuis binnenstapten. Maar zij kwamen niet zo maar, ze hadden een missie en ze wilden de wethouder een paar vragen stellen over dementie en hem vervolgens het Vergeet-mij-nietje op spelden. 

“In 2020 wil ook Bernheze een dementievriendelijke gemeente zijn, daar zijn we als werkgroep druk mee bezig, maar we willen ook weten wat u van dementie weet”, aldus Hilma Kraan, voorzitter van de werkgroep. Nou, dat zat wel goed, de wethouder wist heel goed wat dementie is. “En het is een speerpunt in ons beleidsplan”, vertelde Van Moorselaar.

De ‘overval’ was ook vooral bedoeld om aandacht te vragen voor dementie. De beeldvorming rond dementie is overwegend negatief, terwijl heel veel mensen met dementie, al dan niet in een beginnend of vergevorderd stadium, nog thuis wonen. Mensen met dementie tellen mee en het is belangrijk dat zij mee kunnen blijven doen. Dat ze zich niet uitgesloten voelen in de gemeenschap en de aansluiting verliezen met de samenleving. De werkgroep richt zich dan ook vooral op een betere integratie, minder taboe rondom dementie, lagere drempels, meer ontmoeten, en meer kennis bij de inwoners en ondernemers van Bernheze. Wethouder Rein van Moorselaar vond het een mooi initiatief van de werkgroep en nam het Vergeet-mij-nietje graag in ontvangst. De werkgroep heeft er weer een ambassadeur bij!  

Foto:Wethouder Rein van Moorselaar, Marion den Blanken, Hilma Kraan en Carla Admiraal.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl