Actie Glastra van Loon voor ‘Niet te vergeten’

Bernheze - Maarten van Rossum, de man van de Heesche Sandy van Rossum-’t Hort, overleed eind 2017 op 33-jarige leeftijd aan de gevolgen van frontotemporale dementie (vroegdementie). Een vorm van dementie die meer bekendheid en onderzoek nodig heeft. Oud-wethouder Jan Glastra van Loon draagt daar graag aan bij. 

Eigen actie
Afgelopen maart organiseerden Gonny Smulders, Annie van Bakel, Carla van Orsouw en Toos Smulders samen met Sandy een symposium en een festival onder de titel ‘Niet te vergeten’. Doel was frontotemporale dementie bekendheid te geven en geld op te halen voor onderzoek.

Jan Glastra van Loon bedacht daarop een eigen actie: “Voor m’n verjaardag vroeg ik mensen om geld voor dit goede doel te geven in plaats van cadeaus. Nadat duidelijk werd dat ik in het nieuwe gemeentebestuur geen wethouder meer zou zijn, ontstond het idee om dit ook bij mijn afscheid te doen.” 

Mooi resultaat
Met gepaste trots overhandigt hij dinsdagavond 24 juli de opbrengst, een cheque ter waarde van € 990,-, aan de organisatoren van ‘Niet te vergeten’. Om het mooi af te ronden voegt hij er nog een tientje aan toe. Daarmee komt ‘zijn’ opbrengst op € 1.000,-! 

Glastra van Loon: “Het is een ramp als je zo jong dementie krijgt. Als je zo geld ophaalt zet je mensen ook daarover aan het denken. Alle mensen die dit mooie resultaat mede mogelijk hebben gemaakt: bedankt!” 

Lees meer over de totale opbrengst van Niet te vergeten in DMBK van 15 augustus.

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl