‘Groene Halte’ in Nistelrode rode loper vanuit de bus zo de Maashorst in

NISTELRODE - De bushalte bij Delst/Udenseweg in Nistelrode is uitgeroepen tot 'Groene Halte'. Er zijn nu negen van deze haltes in Noord-Brabant waar wandelaars kunnen uitstappen en zich meteen dichtbij een natuurgebied bevinden.  

De bestaande stopplaatsen zijn uitgerust met een extra informatiepaneel waarop het netwerk met wandelknooppunten en het nabijgelegen natuurgebied af te lezen is. 

“De Groene Haltes maken dat het niet meer noodzakelijk is om met de auto of de fiets naar een natuurgebied te reizen. Zo is het voor inwoners van Brabant maar zeker ook voor onze toeristen dus nog makkelijker om te gaan genieten van onze Brabantse natuur'', aldus gedeputeerde Christophe van der Maat.

De 'Groene Haltes' zijn bedacht door de provincie, routebureau Brabant en de busvervoerders Arriva en Hermes. De halte in Nistelrode is de enige in het noordoosten van de provincie.  

Meer informatie over de negen Groene Haltes en de nabijgelegen natuurgebieden is te vinden op www.visitbrabant.com/groenehalte en op www.bravo.info/groene-haltes

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl