Samen lopen en samen zijn voor KWF

NISTELRODE – Het is alweer 34 jaar geleden dat Aty van Hoorn getroffen werd door Non-Hodgkin. Mede dankzij een beenmergtransplantatie, met beenmerg afkomstig van haar broer Toin, heeft Aty deze vorm van kanker overwonnen. Dit jaar wordt Aty 50 en wil ze graag het leven vieren door samen met vrienden en familie de Samenloop voor Hoop in Oss mee te lopen. 

Toin en Aty van Hoorn, zoon en dochter van Miet en Noud van Hoorn, en nog zo’n 25 anderen lopen de Samenloop voor Hoop in Oss, dat plaatsvindt op 22 en 23 juni, in ‘Team 50 = 16+34’, mee. Zo willen ze samen zoveel mogelijk geld ophalen voor het KWF, maar ook om met z'n allen het leven te vieren. Want mede dankzij de beenmergdonatie van haar broer is Aty een overlever. “We willen de Samenloop voor Hoop gebruiken om te vieren dat we er allemaal nog in goede gezondheid zijn”, vertelt Aty. “Ik was 16 jaar oud toen ik ziek werd en nu, bijna 34 jaar later, mag ik mijn 50e verjaardag vieren. Daarom hebben we ook voor de teamnaam ‘Team 50 = 16+34’ gekozen.” In het team zitten vooral familieleden en vrienden die Toin en Aty nog uit de tijd van Aty’s ziekzijn kennen, maar ook vrienden van na die tijd lopen mee. “Het gaat om het samenzijn.” 

Om zoveel mogelijk geld op te halen organiseren Toin en Aty op zondag 27 januari een wandeltocht door het buitengebied van Uden, waar je voor € 4,- per persoon aan kunt deelnemen. “Het is een mooie route en het zal voor veel mensen een onbekend stukje natuur zijn”, vertelt Toin daarover. “Er kunnen die dag twee routes gewandeld worden: een route van 5,5 kilometer of een route van 12 kilometer. Beide routes zullen je langs prachtige stukken Uden en een gedeelte van Zeeland leiden.” Je wordt tussen 10.00 en 11.00 uur welkom geheten met een kopje koffie of thee en een lekker stukje cake. 

Naast deze wandeling heeft ‘Team 50 = 16+34’ nog andere acties en ideeën in de pijpleiding. Het team verkoopt armbandjes met unieke glaskralen die handgemaakt zijn door Ester Kerkhof, het nichtje van Toin en Aty. De armbandjes zijn voor € 4,95 per stuk verkrijgbaar. 

Wil je meelopen tijdens de wandeltocht? Geef je dan op via samenloopaty@gmail.com en vermeld in de mail met hoeveel personen je deel wilt nemen en of je de route van 5,5 of 12 kilometer wilt lopen. Ben je geïnteresseerd in een kralenarmband? Mail dan ook naar bovenstaand emailadres. Voor een losse donatie kun je terecht op acties.samenloopvoorhoop.nl/donatys. 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl