De Eijnderic met veel nieuwe workshops

BERNHEZE - “De Eijnderic is Brabantse gezelligheid. Je ontmoet elkaar in een ontspannen sfeer en ontwikkelt ook nog je gevoel voor wat mooi is. Je leert waarom iets bijzonder is, en je maakt zelf iets dat kunstzinnig genoemd kan worden. Dat vind ik zo mooi aan de Eijnderic: het maakt kunst en cultuur van ons allemaal.” Dat zegt Kris Roemers (43), sinds ruim een jaar de nieuwe directeur van de Eijnderic. Samen met vele docenten maakte hij een nieuw cursusaanbod, dat afgelopen week van start ging. 

Barbecueën met de Green-Egg
Trots is Kris Roemers op de nieuwe koks die een fantastisch aanbod aan kookcursussen verzorgen. “Ik verheug me op alle workshops, maar het meest kijk ik uit naar het begin van de zomer. Dan gaan we barbecueworkshops houden met de Green-Eggs. Dat is een speciale vorm van barbecue, die het vlees sappiger houdt en beter gaart. Bovendien ontdekken we hoe we het effect van die Green-Eggs-manier ook thuis voor elkaar kunnen krijgen op een doorsnee barbecue.”

Om het helemaal af te maken, kun je meedoen aan onze bierproeverijen: “ontdekken wat de lekkerste lentebieren zijn of leren welke bieren passen bij specifieke gerechten. Onze biersommelier leert je er alles over”, vertelt Kris enthousiast. 

Meditatie en Tai Chi
Maar de vernieuwing gaat verder. Zo somt Kris op: “We hadden al een nieuwe docent Tai Chi, Floris van Berkel. Hij krijgt gezelschap van een docent meditatie, Marc van der Ven. Ze komen beide op woensdagavond workshops geven. Daar hebben we speciaal voor gekozen, zodat je halverwege de week echt tot rust kunt komen en er weer tegenaan kunt.” 

Crea-lab voor volwassenen
Ook nieuw is het crea-lab voor volwassenen. “Dit zijn korte cursussen die je nieuwe technieken leren. Zo kun je ontdekken wat je leuk vindt en waar je talent ligt. Bovendien ga je naar huis met iets moois dat je zelf hebt gemaakt,” vertelt Kris. 

Crea-atelier
Het crea-lab voor volwassenen heeft een variant speciaal voor kinderen: het crea-atelier. Kris legt uit: “Doordat we geld kregen van de Rabobank hebben we een nieuwe opzet kunnen maken die betaalbaar is voor iedereen. Je kunt namelijk lid worden van het crea-atelier. Als je lid bent, mag je elke dinsdagmiddag mee komen doen. We maken elke week iets nieuws en je betaalt slechts € 5,- per keer. Je kiest zelf welke dag(en) je komt. 

Musical en dans
Ook nieuw is ‘musical en kidsdance’. Kris vertelt: “We vinden het belangrijk om ook in scholen lessen te geven. Daarom starten we met musicallessen en kidsdance-lessen in de Kanz in Nistelrode. Met onze topdocenten op dit gebied blijkt dit favoriet bij kinderen!” 

Foto: Kris Roemers… met de krant van het nieuwe cursusaanbod van de Eijnderic voor het voorjaar van 2019.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl