Huisarts Peter van der Burgt stopt

HEESCH - In de komende maanden zal huisarts Peter van der Burgt in Heesch zijn praktijk gaan overdragen aan huisarts Claudia Damen-Langemeijer. Na 36 jaar huisarts geweest te zijn gaat dokter van der Burgt afscheid nemen van zijn patiënten, van zijn medewerkers en van zijn prachtige vak. Destijds is de praktijk in nieuwbouwwijk het Rul gestart aan de Standvoetbeker en in de loop van de jaren uitgegroeid tot een grote huisartsenpraktijk met meerdere huisartsen, praktijkondersteuners en doktersassistentes.

Op vrijdag 15 maart neemt Peter afscheid van zijn patiënten. Voor velen is hij al die 36 jaren de vertrouwde dokter geweest. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden in CC De Pas tussen 15.00 en 18.30 uur. Alle patiënten zijn daarbij van harte welkom en ontvangen hiervoor nog een uitnodiging.

Dokter Damen, nu nog werkzaam als huisarts in Nistelrode, zal op 1 april de praktijk aan het Langven voortzetten. Zij is voor dokter van der Burgt een vertrouwde collega, bekend uit de maandelijkse overleggen met apothekers en huisartsen van Heesch en Nistelrode. “Daar heb ik haar leren kennen als een plezierige en deskundige collega, een ideale opvolger, zegt dokter van der Burgt.  

Met het vele werk dat er de laatste jaren in de huisartsenpraktijk bij is gekomen is het geen kleinigheid om praktijkhouder te worden. Dokter Damen maakt deze stap dan ook niet alleen. Zij onderneemt dit samen met haar huidige collega’s uit Nistelrode: dokter Jurgen van der Heijden en dokter Sander Boes. Gezamenlijk gaan zij beide praktijken aansturen. Dokter Damen wordt wel het vaste gezicht van de praktijk in Heesch. Dokter van der Heijden en dokter Boes blijven het vaste gezicht van de praktijk in Nistelrode. Op beide locaties zullen twee nieuwe huisartsen de patientenzorg komen ondersteunen. De voor de patiënten vertrouwde medewerkers zoals de praktijkondersteuners en de doktersassistentes blijven hun werkzaamheden continueren.

De praktijk in Heesch blijft voorlopig aan het Langven, naast het woonhuis van dokter van der Burgt. Op termijn zal er uitgekeken worden naar een andere, toekomstbestendige locatie in Heesch. De praktijk in Nistelrode blijft in het prachtige nieuwe pand aan de Beekgraaf. Er komt één nieuwe, overkoepelende naam voor beide locaties: Huisartsenpraktijk De Vorssel.

 

 
Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl