Oogcafé Oss en omstreken

BERNHEZE - Op woensdagmiddag 23 januari 2019 vond de opening plaats van het Oogcafé. Vanwege de opening was gevraagd of bezoekers zich wilden aanmelden. Negentien mensen uit de doelgroep, blinden of slechtzienden, hadden zich vooraf aangemeld. Aangezien aanmelden wel wenselijk, maar geen verplichting was, werden wij als organisatie dan ook blij verrast met een opkomst van maar liefst vierenveertig gasten. We kunnen dan ook concluderen dat er in Oss en omgeving een grote behoefte bestaat aan een Oogcafé.

Oogcafé Oss is opgzet voor alle inwoners uit Oss en omgeving met een oogaandoening. Het doel is om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en elkaar tot steun te zijn. Van tijd tot tijd worden gastsprekers uitgenodigd die bepaalde thema’s kunnen belichten die betrekking hebben op het leven met een visuele beperking. Natuurlijk is uw partner/begeleider ook van harte welkom. Dat geldt uiteraard ook voor blindengeleidehonden.

Elke vierde woensdag van de maand, met uitzondering van de maanden juli en augustus, is er een Oogcafé Oss, vanaf 14.00 uur tot 16.00 uur. De bijeenkomsten zijn laagdrempelig en hebben een ongedwongen karakter. Bezoekers kunnen gewoon binnenlopen en aanschuiven aan tafel bij de andere deelnemers en de gastheren/-dames. Consumpties en reiskosten zijn voor eigen rekening. Er kan zowel contant als met een pinpas worden betaald.

De tweede editie van het Oogcafé Oss is op woensdag 27 februari 2019 van 14.00 uur tot 16.00 uur in Stadsherberg Wilhelmina, Spoorlaan 56, 5348 KC in Oss, gelegen tegenover het NS Station Oss. (uitgang stadszijde). Inloop vanaf 13.30 uur.

Informatie over Oogcafé Oss
Eddy van der Wielen
06 – 52390177 of  0412–403382
oogcafe.oss@gmail.com 

Het Oogcafé Oss is een initiatief van de Oogvereniging Nederland, afdeling NoordBrabant en Zeeland.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl