Nieuwe fase voor de huiskamer van Heesch met nieuwe voorzitter bestuurlijk overleg

Heesch - Per 1 maart treedt Chris Ploegmakers aan als voorzitter van het bestuurlijk overleg voor ‘de huiskamer van Heesch’. Ploegmakers is geboren en getogen Heeschenaar en was tot 1 juli vorig jaar voorzitter van voetbalvereniging HVCH.

Ploegmakers: ‘Ik heb erg veel zin om aan de slag te gaan. Ik heb veel vertrouwen in alle samenwerkende partijen om de ambities die er liggen te realiseren. Zo gaan we samen met frisse energie aan het werk om van De Pas een centrale plek in Heesch te maken waar iedereen zich thuis voelt en die bijdraagt aan een aantrekkelijk vestigingsklimaat in Bernheze. Juist de diversiteit van de verschillende partijen is daarin de succesfactor en maakt ons als projectteam krachtig.

Meer wijzigingen
De samenstelling van het bestuurlijk overleg is naast de benoeming van de nieuwe voorzitter nog verder gewijzigd. Nieuw is dat ook de KBO aanschuift als partner in het overleg, naast De Pas, de Bibliotheek, De Eijnderic en de gemeente. Als grootste gebruiker van De Pas vinden we het belangrijk dat zij mede betrokken zijn bij de totstandkoming van de toekomstplannen.

Duurzame toekomst dorpshuis Heesch
De samenwerkende partijen koersen op een duurzame toekomst voor het dorpshuis in Heesch. Dit vanuit de gedachte dat in de toekomst De Pas een plek is waar inwoners terecht kunnen om elkaar te ontmoeten, een boek te lezen, een workshop te volgen of een voorstelling te bezoeken. In deze huiskamer moet ook ruimte komen voor een ‘sociaal loket’, waar mensen terecht kunnen voor vragen over zorg en welzijn. Een plek waar we juist door onderlinge samenwerking nieuwe activiteiten kunnen realiseren en tegelijk kosten kunnen besparen. Daarvoor is samenwerking en snelheid van handelen nodig. De partijen werken er daarom met elkaar hard aan om vóór de zomer hun gezamenlijke plan te kunnen voordragen aan de gemeente. Daarna moet duidelijk worden of de huiskamer van Heesch er ook daadwerkelijk gaat komen.

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl