Archeologische vondsten in Nistelrode

Nistelrode – In 2004 en 2012 werden bijzondere archeologische vondsten gedaan in Nistelrode. Geheel onverwacht kwamen resten van de nederzettingen uit de IJzertijd en de Middeleeuwen aan het licht. Zo'n opgravingen zorgen lange tijd voor vertraging bij de werkzaamheden. Bij de herinrichting van het Laar zijn de graafwerkzaamheden in volle gang.      

Een archeologische opgraving is een archeologisch medium om in de bodem aanwezige materiële resten en andere sporen van menselijke activiteit of aanwezigheid te traceren en te bestuderen, teneinde wetenschappelijke vraagstukken omtrent het menselijke verleden te kunnen beantwoorden. 

Sinds begin januari wordt de doorgaande weg in Nistelrode helemaal op de schop genomen. De medewerkers van het aannemersbedrijf werken deze maandagochtend ter hoogte van de kruising Wok & Go Nistelrode en de parkeerplaats Fietsplus Rini - Kruidvat. Het werk werd rond 9.00 uur stilgelegd en later weer hervat. Na 13.30 uur zal er een moment zijn voor eventueel belangstellenden, om meer details te verkrijgen. 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl