Bernheze sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem

BERNHEZE - Vandaag ondertekende burgemeester Marieke Moorman namens het college, een convenant met mevrouw Karin Krijnen van NL Confidential, een onafhankelijke intermediair tussen burgers en partijen en oprichter en organisator van ‘Meld Misdaad Anoniem’. Hiermee sluit de gemeente Bernheze zich aan bij het landelijk meldpunt Meld Misdaad Anoniem (M.).

M. is een onafhankelijke meldpunt waar inwoners anonieme informatie kunnen geven over criminaliteit en misdaad. De anonimiteit van de inwoner staat hierbij altijd centraal. Inwoners kunnen bij het meldpunt meldingen doen van bijvoorbeeld vermoedens van hennepkwekerijen, inbraken en illegale handel en opslag van vuurwerk. De instantie Meld Misdaad Anoniem geeft de informatie door aan haar partners, zoals de politie, opsporingsdiensten en belastingdienst.

Anonimiteit gewaarborgd
“Het is belangrijk dat inwoners de mogelijkheid hebben anoniem meldingen te kunnen doorgeven via M. zonder bang te hoeven zijn voor eventuele consequenties. En nu krijgt de gemeente ook meer inzicht in deze meldingen, waardoor wij als gemeente de veiligheid beter kunnen waarborgen. Uiteraard ziet de gemeente niet wie de melding gedaan heeft. Meldingen zijn zeer waardevol. Ziet of hoort u iets maar durft u de politie om welke reden dan ook niet te bellen of te mailen, meld dit dan via M,” aldus burgemeester Marieke Moorman.

Meldingen
M. is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Daarnaast kunt u 24/7 melden via meldmisdaadanoniem.nl/melden. Kijk voor meer informatie over M. op www.meldmisdaadanoniem.nl. 

Foto: Mevrouw Karin Krijnen en Burgemeester Marieke Moorman tekenen het convenant

 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl