Tocht met een missie 2019: heerlijk gefietst!

150 deelnemers genoten op 26 mei van de fietstocht met een missie, die elk jaar georganiseerd wordt vanuit de parochie in Heesch. De route leidde o.a. door Donzel, de Maashorst en over Mun. In Nistelrode op zorgboerderij ‘De Lindenhoeve’ boden onze trouwe vrijwilligers koffie, thee en koek aan. Bij de 2de pleisterplaats, Blokhut ‘De Sprankel’ van Scouting Schaijk, lieten de deelnemers zich een kop soep of pannenkoek goed smaken.

Ook dit jaar waren er vele vertrouwde gezichten onder de fietsers. Het is een goede gewoonte geworden om eind mei, samen met
familieleden of vrienden, 30 of 45 km. te gaan fietsen. Dit, om het goede doel te steunen, waar een plaatsgenoot zich voor inzet. De tocht eindigde deze keer in de pastorietuin van ‘De Goede Herder’, waar dweilorkest ‘De Krulkapel’ zorgde voor een relaxte sfeer.

Het goede doel was ‘Friends of Kurland’, waar Marleen Frunt, voor velen een bekend gezicht, zich met hart en ziel voor inzet. Deze stichting helpt de jongeren, van de township Kurland Village bij Plettenberg Bay in Zuid-Afrika, in hun ontwikkeling. Op de lunchpost vertelde Marleen er met passie over. Vele belangstellenden hoorden hoe ze hardloopevenementen organiseert voor de jeugd en gekregen of gesponsorde schoenen, shirtjes en broekjes meeneemt. De energie en het enthousiasme spatte er van af, niet alleen bij Marleen maar ook van de foto’s met de sportende jeugd. Marleen was blij verrast toen de voorzitter haar de opbrengst van de
fietstocht, € 1.600, overhandigde. Binnenkort gaat zij weer naar haar geliefde Kurland. Behalve aan hardloopactiviteiten komt het geld ook ten goede aan rugby-evenementen, de crèche en de soepkeuken, die de gemeenschapszin in de township versterken. We wensen Marleen veel succes!

In 2020 wordt de fietstocht gereden op zondag 24 mei. Volg ook Facebook: Tocht met een missie. Werkgroep Tocht met een Missie Heesch.

Op de foto voorzitter Sjaak Groen van de werkgroep en de verraste Marleen Frunt, bij de overhandiging van de cheque voor ‘Friends of Kurland’. 

Terug naar het overzicht

Copyright © DeMooiKrant.nl